FOLLOW US: facebook twitter

Οι ζημιές από τον παγετό ισοπεδώνουν την αγροτική παραγωγή

Ημερομηνία: 10-01-2017 | Συντάκτης:

xionia-hleia34

Ο χιονιάς «σπάει» την αποχή των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ για αναγγελίες

Οι αναφορές για τις ζημιές από το ψύχος και το χιονιά πληθαίνουν από άκρη σε άκρη στην Ηλεία και εναγωνίως οι παραγωγοί επιζητούν να γίνει αναγγελία στον ΕΛΓΑ. Ήδη οι ζημιές που έχουν προκληθεί το προηγούμενο διάστημα σε πολλές περιοχές από τον παγετό είχαν μείνει πίσω, λόγω της αποχής των ανταποκριτών του οργανισμού και πλέον η κατάσταση ήταν οριακή για το θέμα των αποζημιώσεων. Όμως οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στους δήμους της Ηλείας όπου απείχαν των καθηκόντων τους, αντιλαμβανόμενοι τη διάσταση του προβλήματος, ανέστειλαν την αποχή, προχώρησαν χθες σε αναγγελία των ζημιών και πλέον δέχονται αιτήσεις από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους για την παραγωγή, το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

Όπως αναφέρουν οι παραγωγοί σε πολλές περιοχές της Ηλείας, με τις παρούσες καιρικές συνθήκες δεν απειλείται μόνο η παραγωγή της σεζόν αλλά και το φυτικό κεφάλαιο, που πιθανότατα να φέρει πολύ πίσω τις καλλιέργειες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τραγανού Ανδρέα Τσουκαλά η κατάσταση στους πορτοκαλεώνες είναι αποκαρδιωτική, ενώ ζημιές έχουν προκληθεί στα κηπευτικά και στην παραγωγή της πατάτας. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιδήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστος Παλαιολόγος που προσέθεσε πως η παραγωγή του κολοκυθιού έχει χαθεί ολοκληρωτικά ακόμα και στα θερμοκήπια.

xionia-hleia32

Ανεστάλη η απεργία των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ

Σχετικά με την αναγγελία των ζημιών από τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας η αποχή ανεστάλη και έτσι προχωρούν τα ζητήματα. Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Πέτρος Γιαννακόπουλος «από ότι μας έχει αναφερθεί από τους προέδρους των χωριών και τους συνδημότες μου έχουν προκληθεί μεγάλες καταστροφές στα εσπεριδοειδή και τα κηπευτικά, περισσότερα στην ΔΕ Αρχ. Ολυμπίας. Οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ από ότι γνωρίζετε απέχουν από τα καθήκοντά τους. Ο λόγος είναι αποζημίωση που δικαιούνται και ο ΕΛΓΑ δεν τους αποζημιώνει. Έχουν απευθυνθεί εγγράφως στη διοίκηση του ΕΛΓΑ δύο φορές και η διοίκηση δεν έχει απαντήσει. Παρόλα αυτά έγινε σύσκεψη υπό το δήμαρχο, μιλήσαμε με τους ανταποκριτές, που θα σπάσουν την αποχή τους, κατανοώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί δείχνοντας έτσι την ευαισθησία τους, όπως άλλωστε πράττει και ο δήμος. Θα δέχονται αιτήσεις δημοτών και ήδη έχει γίνει η αναγγελία και δέχονται αιτήσεις από τους πληγέντες. Θέλω να απευθύνω έκκληση προς τη διοίκηση του ΕΛΓΑ να σκύψει στο πρόβλημα αυτό, το ποσό που οφείλει δεν είναι μεγάλο. Να έχουν και αυτοί ένα κίνητρο στην προσπάθεια που κάνουν ότι αποζημιώνονται για αυτά που κάνουν. Είναι ένα κομμάτι πέραν των καθηκόντων τους η εξυπηρέτηση του ΟΓΑ και του ΕΛΓΑ. Ο ΟΓΑ τους αποζημιώνει όμως ο ΕΛΓΑ κωφεύει. Παρακαλώ τη διοίκηση να σκύψει στο πρόβλημα των ανταποκριτών και να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει προς αυτούς» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννακόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος