FOLLOW US: facebook twitter

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες καλούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ σε «προοδευτικό μέτωπο»

Ημερομηνία: 08-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του  προέδρου της Ευρωομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Ούντο Μπούλμαν, ο οποίος καλεί τα ελληνικά προοδευτικά πολιτικά κόμματα «να ενώσουν τις δυνάμεις τους στο δρόμο για το μέλλον της χώρας και να απομακρυνθούν από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία», όπως αναφέρει, «έχει μεγάλη ευθύνη στην ελληνική χρηματοπιστωτική κρίση».

Ο κύριος Μπούλμαν, μιλώντας στην ιστοσελίδα Euractiv, σημειώνει χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος ως Ευρωπαίος Σοσιαλδημοκράτης, δεν βλέπει καμία βελτίωση εάν η διακυβέρνηση της χώρας αναληφθεί από τη Νέα Δημοκρατία,  προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο «δεν θα ήταν μια καλή επιλογή για το μέλλον». Παράλληλα, εκφράζει την αισιοδοξία του για την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα διάσωσης, λέγοντας ότι αυτό το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και πολύτιμο.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωομάδας των Σοσιαλδημοκρατών έρχονται σε μια συγκυρία, κατά την οποία οι συζητήσεις για μια ενδεχόμενη προσέγγιση μεταξύ του Κινήματος Αλλαγής και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν φουντώσει, ιδιαίτερα μετά και την πρόσφατη εκδήλωση που έγινε με πρωτοβουλία του Γιάννη Ραγκούση.

Κυβερνητικά στελέχη, μιλώντας στο Tvxs.gr, επαναλαμβάνουν πως η δημιουργία ενός προοδευτικού πολιτικού μετώπου αποτελεί σταθερή επιδίωξή τους, επισημαίνοντας όμως παράλληλα πως η συζήτηση πρέπει απαραιτήτως να στηρίζεται σε προγραμματική βάση, αποκλείοντας έτσι οποιαδήποτε προσέγγιση με μεμονωμένα πρόσωπα.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες του Tvxs.gr, πολλοί είναι εκείνοι στο κυβερνητικό επιτελείο που εκτιμούν πως η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής σύντομα θα βρεθεί προ των ευθυνών της, καθώς η ταύτισή της με τη ΝΔ σε διάφορα ζητήματα, όπως το αίτημα για πρόωρες εκλογές, αναμένεται να εντείνει τη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της. Αναρωτιούνται δε με νόημα κατά πόσο η Φώφη Γεννηματά και το επιτελείο της συμφωνούν με τις θέσεις που εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα εργασιακά, ζητώντας «ευελιξία υπέρ των εργοδοτών» και χαρακτηρίζοντας «ξεπερασμένο» το οκτάωρο.

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος