FOLLOW US: facebook twitter

Οι ερωτικές περιπέτειες της Ξούλας

Ημερομηνία: 20-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

anaptyxi-1

Επί επτά συναπτά έτη, προσπαθούσε η Κώσταινα να τεκνοποιήσει. Άπειρες οι προσπάθειες αλλά επί ματαίω. Τι κι αν έκανε χρήση όλων των γιατροσοφιών και των μαντζουνιών που της συνέστησε η γιαγιά της- γνώστης των μυστικών αφού είχε γεννοβολήσει δώδεκα παιδιά-, τι κι αν ακολούθησε όλες τις συνταγές της μαμής, χαΐρι δεν έβλεπε. Μέχρι που της μίλησαν για τον νέο μαιευτήρα άρτι αφιχθέντα από τας Ευρώπας με ειδικές σπουδές επί της γυναικολογίας που έκανε θαύματα.

Τον επισκέφθηκε πάραυτα, ακολούθησε κατά γράμμα τις εντολές του και ένα μήνα μετά της ανακοίνωσε το χαρμόσυνο γεγονός. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σου ανακοινώσω ότι σε εννιά μήνες θα σε επισκεφθεί ο πελαργός». Έτσι και έγινε. Μετά από τριάντα οκτώ εβδομάδες εγκυμοσύνης η κυρά- Κώσταινα έφερνε στον κόσμο μια πανέμορφη κόρη. Συγκινημένος ο πατέρας που εκτός από τα επαγγελματικά άγχη μοιραζόταν μαζί της τις αγωνίες της εννεάμηνης αναμονής της, ανακοίνωσε γεμάτος υπερηφάνεια. «Γυναίκα γεννήσαμε ένα ξανθό άγγελο, θα τη βαφτίσουμε Ξούλα». Παραξενεύτηκε εκείνη. Που το ψώνισε τέτοιο όνομα; Ασφαλώς πρόκειται περί υποκοριστικού σκέφθηκε. Αναπτυξούλα- Ξούλα. Αν και το όνομα ουδόλως «έδενε» με την περιγραφή, ήταν τόσο μεγάλη η χαρά της που δεν είπε τίποτα…

Μεγάλωσε όλο σκέρτσο και νάζια η μικρή. Να τρέχουν ξοπίσω της μαγεμένα τα αγόρια στο δημοτικό. Στο γυμνάσιο, ουρά οι συμμαθητές και εξωσχολικοί ποιος να την πρωτοκαμακώσει. Φρένιαζαν από ζήλεια οι συμμαθήτριες.

Απτόητη η Ξούλα. Σηκώθηκε στα επουράνια η γαλλική της μυτούλα, να σφάζονται τα παλικάρια στη μαθητική της ποδιά και να ραγίζουνε καρδιές.

Στη πρώτη της άνθιση τη λιμπίστηκαν μέχρι και οι πρωθυπουργοί. Πρώτος ο ΓΑΠ την ερωτεύθηκε κεραυνοβόλα. Και τι δεν έκανε για να ανταποκριθεί στον έρωτα του. Μέχρι, αφού είδε και απόειδε, πήγε και έπεσε στην αγκαλιά της Δουνουτούλας για να πνίξει τον καημό του.  Μας ζαλίκωσε και στις πλάτες το πρώτο μνημόνιο και μας έθαψε δέκα πήχες κάτω απ’ τη γη.

Σειρά πήρε ο Αντωνάκης. Τζαναμπέτης Καλαματιανός της έταξε success love story.Μάταιος κόπος. Η Ξούλα μαντάλωσε εξώπορτες και παράθυρα και αυτός απελπισμένος από το ανεκπλήρωτο έρωτα του, υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης με την πέρα του Ατλαντικού νύφη και μας έστειλε να πληρώνουμε το λογαριασμό του «γάμου» για τα επόμενα σαράντα τέρμινα.

Το ίδιο  μονοπάτι με τους προκατόχους του ακολούθησε και ο Αλέξης. Νέος και ευάερος με πίστη στη γοητεία που ασκούσαν τα τσακίρικα μάτια του, αλλά συνάμα όψιμος ρεαλιστής, αποπειράθηκε να πυρπολήσει τη καρδιά της Ξούλας με true story.

Αποφασισμένος όμως να συνεχίσει την πολιορκία μέχρι τελικής πτώσης, σύναψε παράνομη σχέση, για καβάτζα, με την πάντα πρόθυμη για ερωτικές περιπτύξεις Αμερικάνα. Όσο για τη Ξούλα αφού το φιλοσόφησε και κατέληξε ότι η ομορφιά της θα την κυνηγά μια ζωή σαν κατάρα, άρχισε να σκέφτεται σοβαρά μήπως ήρθε η ώρα να ενδώσει…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος