FOLLOW US: facebook twitter

Οι επετειακές εκδηλώσεις στην Αμαλιάδα: Παρέλασαν μαθητές, πολιτιστικοί σύλλογοι και Σαμαρείτες

Ημερομηνία: 27-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Με τη μεγάλη μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αμαλιάδα. Η επίσημη δοξολογία τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου χοροστατούντος του Επισκόπου Ωλένης κ.κ Αθανάσιου, παρουσία των τοπικών αρχών, του δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, τν επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης  και σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου, καθώς των εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων Ασφαλείας. Τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Αμαλιάδα παρακολούθησαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας που εκπροσώπησε την κυβέρνηση και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος που κατέθεσαν και στεφάνια μεταξύ των άλλων επισήμων στο Μνημείο Ηρώων.

Ακολούθησε με λαμπρότητα η μαθητική παρέλαση στην οδό Καλαβρύτων, από όλα τα τμήματα των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αμαλιάδας με τη συμμετοχή επίσης λαογραφικών συλλόγων και πολυμελούς ομάδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών. Παρά τον μουντό καιρό, ο κόσμος ήταν πολύς που παρακολούθησε την παρέλαση και χειροκρότησε την μαθητιώσα νεολαία και όλους όσους παρέλασαν με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Αμαλιάδας που έδωσε με τα εμβατήρια της έναν ξεχωριστό τόνο στην επέτειο.

Την παράσταση βεβαίως έκλεψαν οι λιλιπούτειοι μαθητές των νηπιαγωγείων με τις παραδοσιακές φορεσιές τους που παρέλασαν με καμάρι. Μετά το πέρας της παρέλασης στην Αμαλιάδα, ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από μαθητές σχολείων με τους οποίους ολοκληρώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος