FOLLOW US: facebook twitter

«Οι Γονείς του “ΡΗΓΑΣ 1970” Ψήφισαν ΟΧΙ στην Υποχρεωτικότητα!»

Ημερομηνία: 26-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Αγωνιώντας  για το μέλλον που επιφυλάσσει στα μικρά μας 4χρονα παιδιά η βιαστικότατη και απροετοίμαστη εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής στο Δήμο Πύργου, μετά από την γνωμοδότηση της τριμερούς επιτροπής, συγκεντρωθήκαμε στα σχολεία μας, χθες 25/04/2018 και ώρα 6 το απόγευμα, όπου ενημερωθήκαμε για όλες τις εξελίξεις, θέλοντας να έχουμε ακριβή γνώση των αλλαγών που θα αγγίξουν εμάς και τα πολύτιμα παιδιά μας. Δυστυχώς, συνειδητοποιήσαμε ότι όλα αυτά που έχουν γίνει μέχρι τώρα για την πιλοτική εφαρμογή, έχουν γίνει ερήμην μας, κανείς δεν μας ρώτησε, κανείς δεν μας ενημέρωσε και τελικά εμείς θα υποστούμε τις συνέπειες. Τα παιδιά μας, στην πιο τρυφερή ηλικία τους, θα ξεριζωθούν από το σχολείο που τόσο αγαπούν και δια της βίας θα τοποθετηθούν, όπου πέσει ο κλήρος!  Διότι, όπως αναφέρει το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, η επιλογή θα γίνει με κλήρωση, στην συνέχεια, οι άτυχοι της κλήρωσης θα πηγαίνουν σε άλλα νηπιαγωγεία και αν δεν υπάρχει και εκεί θέση, θα παίρνουν «ταξί», έτσι ακριβώς, και θα μεταφέρονται όπου υπάρχει, εάν υπάρχει, κενή θέση! Νιώθοντας την ανησυχία και την απελπισία μαζί με θυμό, να μας πλημμυρίζει, συντάξαμε το ψήφισμά μας, το υπογράψαμε και αποφασίσαμε το επόμενο πρωί να το παραδώσουμε στον Δήμαρχο και στον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, καθώς και στον Αντιπεριφερειάρχη του νομού μας.

Η συνάντηση που είχαμε με τον κύριο Λιατσή Γαβρίλη, διεξήχθη  σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα, ο ίδιος ήταν ενημερωμένος για το θέμα μας, ωστόσο επέδειξε ζήλο και θέληση να συζητήσει περαιτέρω μαζί μας πάνω στις πολλές μικρές λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν τη ζωή και την καθημερινότητα ενός τετράχρονου παιδιού, τις ανάγκες του αλλά και τη δικιά μας ανάγκη να έχουμε στην υπηρεσία μας ένα πρότυπο χώρο με παιδαγωγικό περιβάλλον, με απέραντους χώρους, με εμπιστοσύνη, αγάπη, φροντίδα και αγωγή. Του εκφράσαμε επίσης, την ανησυχία μας για τους ελλιπείς χώρους των νηπιαγωγείων και έτσι κάπου εκεί τελείωσε η κουβέντα μέσα από την υπόσχεσή του να ασχοληθεί προσωπικά με τα προβλήματα, τις αγωνίες και τις ανησυχίες μας.

Στη συνέχεια μεταβήκαμε στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κύριο Ζεύλα Παναγιώτη, όπου και εκεί αισθανθήκαμε την κατανόηση ενός πραγματικού εκπαιδευτικού, όπου και αυτός μας άκουσε προσεκτικά, προσπαθώντας, όσο του επιτρέπει ο νόμος, να μας δώσει λύσεις. Θεωρούμε ότι βρίσκεται στον κατάλληλο και σωστό δρόμο, διότι και αυτός υποσχέθηκε να μεταβιβάσει τα αιτήματά μας στο Υπουργείο, στη προσπάθειά του να βρει λύσεις.

Θεωρούμε ότι και ο Υφυπουργός και συμπολίτης μας κύριος Μπαξεβανάκης, θα πρέπει να ενδιαφερθεί για τα προβλήματα των δημοτών της πόλης που τον εξέλεξε και να προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί μας, δείχνοντας πραγματικό ενδιαφέρον για τα μικρά τετράχρονα μας, ως μάχιμος εκπαιδευτικός.

Αισιοδοξούμε, αλλά σε καμία περίπτωση  δεν εφησυχαζόμαστε, περιμένουμε και απαιτούμε αλλαγές στο Δήμο μας για το καλό και την ασφάλεια των παιδιών μας.

Αύριο, θα επανέρθουμε με νέα δημοσίευση για τις εξελίξεις. Μπορούμε να φτάσουμε ΚΑΙ στα κανάλια. Η Τατιάνα και ο Ευαγγελάτος μας έχει στείλει ανοιχτή πρόσκληση. Εκεί θα μας ακούσει πλέον όλη η Ελλάδα και όχι μόνο ο Πύργος και η Ηλεία….


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος