FOLLOW US: facebook twitter

Οι βρικόλακες της πίστης

Ημερομηνία: 19-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στα ίδια μέρη…

Το πρόγραμμα διακόπηκε απότομα προκειμένου να μεταφέρει το τηλεοπτικό κοινό στη Μητρόπολη Αθηνών για ν’ ακούσει το «Χριστός Ανέστη» από τα χείλη του ίδιου του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου. Μεγάλη στιγμή, καθότι μετά από πολλά χρόνια εργασιών αποκατάστασης, ο επιβλητικός καθεδρικός της πόλης, αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, παραδόθηκε και πάλι στο χριστεπώνυμο πλήρωμα.

Όντως οι πιστοί τίμησαν με την παρουσία τους την μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης και όπως σε κάθε εκκλησία σε ολόκληρη τη χώρα, πήγαν να λάβουν το άγιο φως. Στο κάτω κάτω το Πάσχα και η ανάσταση στην Ελλάδα δεν είναι μόνο ένα θρησκευτικό γεγονός αλλά και μία πολύτιμη παράδοση, και οι Έλληνες έχουν αποδείξει ότι τους αρέσει ιδιαίτερα να τηρούν τα έθιμα και τις παραδόσεις. Το κακό είναι ότι μαζί με τους πιστούς εμφανίζονται κάθε Πάσχα και οι βρικόλακες. Φροντίζουν μάλιστα να στέκονται μπροστά μπροστά ώστε να τους βλέπουν όλοι, λες και έχεις κανείς την όρεξη να ασχοληθεί με την αφεντομουτσουνάρα τους.

Πραγματικά, οι εξυπνότεροι των πολιτικών και πολιτευτών σε όλη την επικράτεια, είτε δεν παρέστησαν καθόλου, είτε φρόντισαν να είναι μαζί με το πλήθος και μάλιστα μακριά από τα βλέμματα. Αντίθετα, όπως μας έδειξε η ΕΡΤ, η ανάσταση στην μητρόπολη της πρωτεύουσας φιλοξένησε μία σειρά από εξέχοντες βρικόλακες της πίστης: Ο Λεβέντης –καλά αυτός πάει παντού– με τον υιό του, ο Κικίλιας, ο Τραγάκης, ο Πατούλης με την Πατούλενα, η Κουντουρά και αρκετοί άλλοι που μετακινούνταν διαρκώς προκειμένου να γράφουν καλά στο φακό. Μα τι ωραίοι χριστιανοί που είναι και τι καλά που ξέρουν να το δείχνουν!

Η γελοιότητα ωστόσο χτύπησε κόκκινο όταν ακούστηκε το «Χριστός Ανέστη» και άπαντες έκαναν κάτι για να τραβήξουν την προσοχή εικονοληπτών και τηλεθεατών. Ο Κικίλιας π.χ. άρχισε να ψάλλει ευλαβικά, ο Τραγάκης κούναγε πάνω κάτω το κερί σαν λιβανιστήρι κλπ. Στο τέλος τα πολιτικά πρόσωπα έσπευσαν να φιλήσουν το χέρι του Δεσπότη και αυτό είναι το μόνο για το οποίο δεν μπορεί να τους ψέξει κανείς. Όμως αμέσως μετά φαντάζομαι πως έγιναν καπνός αφού τα συνεργεία είχαν ήδη αρχίσει να ξεστήνουν και δεν υπήρχε λόγος να παραμείνουν. Άλλωστε, χαθήκαν οι γιορτές; Σύντομα θα τους δοθεί η ευκαιρία να πιάσουν ξανά στασίδι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος