FOLLOW US: facebook twitter

Οι αναταράξεις στην Ιταλία «φρενάρουν» την έξοδο στις αγορές

Ημερομηνία: 06-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Προς αναβολή τα ελληνικά σχέδια για έκδοση νέου 10ετούς ομολόγου το καλοκαίρι καθώς οι εξελίξεις στη γειτονική μας χώρα δε βοηθούν στην αποκλιμάκωση των επιτοκίων. Το «μαξιλάρι» ρευστότητας που έχει δημιουργηθεί δίνει τη δυνατότητα παράτασης των σχεδίων του οικονομικού επιτελείου που αναμένει αλλαγή του κλίματος με την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η Αθήνα αν και σχεδίαζε την έξοδο στις αγορές -έκδοση 10ετούς ομολόγου- εντός του καλοκαιριού αναπροσαρμόζει τα σχέδιά της μεταθέτοντας την έξοδο για το φθινόπωρο, όταν και θα έχει διασφαλιστεί η συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους.

«Εξετάζαμε την πιθανότητα μιας έκδοσης πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος, αλλά οι πρόσφατες αναταράξεις δεν πρόκειται να επιτρέψουν την επιτυχία του εγχειρήματος» τονίζει στο Reuters αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Δεύτερος αξιωματούχος που μιλά στο πρακτορείο, εμφανίζεται καθησυχαστικός:

«Έχοντας ένα ισχυρό απόθεμα ρευστότητας, μπορούμε να περιμένουμε έως την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, όταν και θα έχουμε τη συμφωνία για το χρέος» εξηγεί.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος