FOLLOW US: facebook twitter

Οι αγρότες της Ηλείας έβαλαν την υπογραφή τους

Ημερομηνία: 28-09-2016 | Συντάκτης:

paseges-agrotes-psifisan

Iδρυτική διακήρυξη της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ με 150 συνεταιρισμούς

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και συναδελφικότητας, μπήκε ο θεμέλιος λίθος για τη νέα ΠΑΣΕΓΕΣ, κατά τη διάρκεια της πολύωρης ιδρυτικής συνέλευσης που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο President της Αθήνας. Με 110 συνεταιρισμούς παρόντες και με 40 επιστολές στήριξης της πρωτοβουλίας, η ιδρυτική συνέλευση της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ συνιστά ένα πρώτο καλό βήμα για την αποκατάσταση της τάξης στα συνεταιριστικά πράγματακαι για την επιστροφή του συνεργατισμού στο δρόμο της δημιουργίας.

Στα πολύ θετικά της συνέλευσης, η αποφασιστικότητα που επέδειξαν τα στελέχη του χώρου, όταν είδαν την υπόθεση των συνεταιρισμών να εκτρέπεται σε περίεργες ατραπούς όπου βασιλεύουν τα ιδιωτικά συμφέροντα και η ουσιώδης συνεννόηση γύρω από ένα καταστατικό το οποίο διαπνέεται από απόλυτο σεβασμό τις διεθνείς συνεταιριστικές αρχές και αξίες.

vallianatos
Μεταξύ άλλων την Ηλεία εκπροσώπησε και ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος, που σε δηλώσεις του χαρακτήρισε ως ιστορική ημέρα την περασμένη Δευτέρα. «Η χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) ημέρα ήταν ιστορική για τους αγρότες και τον συνεργατισμό. Υπεγράφη η ιδρυτική πράξη της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ. Παραβρέθηκαν 110 συνεταιρισμοί που υπέγραψαν, ενώ 40 είχαν στείλει επιστολές πως εντός ορισμένου χρόνου θα καταθέσουν τα πρακτικά τους για να ενταχθούν. Πιστεύω σε αυτή την ιστορική ημέρα, όταν οι αγρότες και οι συνεταιρισμοί θέλουν πετυχαίνουν πάρα πολλά. Το καταστατικό της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ θα κατατεθεί στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο Αθήνας και από ότι πιστεύουμε στις αρχές Δεκεμβρίου θα έχουμε τις πρώτες εκλογές της πενταετίας. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι γιατί δημιουργείται μια νέα ΠΑΣΕΓΕΣ που θα εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχουν πάρα πολλά προγράμματα και πρέπει να υπάρχει ένα τριτοβάθμιο όργανο. Από εκεί και πέρα εμείς ως Ομάδα Παραγωγών και Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταποιημένων υπογράψαμε την ιδρυτική πράξη είμαστε κοντά και πιστεύω ότι θα πάμε καλά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα παλινωδιών και απογοητεύσεων, ένας τόσο μεγάλος αριθμός δραστήριων συνεταιριστών με αναφορά στον τόπο
τους και στις οργανώσεις τους, κατάφερε να συσπειρωθεί γύρω από ένα νέο εγχείρημα, το οποίο ανοίγει σταθερά θεμέλια για την επανεκκίνηση, στην ουσία, του συνεργατισμού στη χώρα μας. Το αν θα το πετύχει θα εξαρτηθεί για μια ακόμη φορά από την αποφασιστικότητα όλων των συντελεστών και την υπευθυνότητα των ηγετών του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος