FOLLOW US: facebook twitter

Οδοιπορικό στους μαγικούς χώρους των σπηλαίων της Ηλείας από τον Σπηλαιολόγο Παναγιώτη Καρούτσο στην Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 22-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με ομιλητή τον  Παναγιώτη Καρούτσο-Σπηλαιολόγο, με θέμα   “Σπήλαια-Ένα Ταξίδι Γνώσης από τη Γη στο Διάστημα-Οδοιπορικό στους μαγικούς χώρους της Ηλείας”, διοργανώνει η Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας την Δευτέρα 26 Μαίου στις 8 το βράδυ, στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης. Ο Πάνος Καρούτσος, ένα χρόνο μετά την εξαιρετική ομιλία του στο Κτήμα Μερκούρη, επιστρέφει στην Ηλεία, αυτή τη φορά στην Αμαλιάδα με την παρουσίαση της έρευνας που γίνεται στα σπήλαια του νομού με μέλος της Εταιρείας Σπηλαιολογικών Ερευνών Θεσσαλίας «ΧΕΙΡΩΝ», σε μια συνδιοργάνωση με το Σωματείο της Παπαχριστοπούλειου και η εκδήλωση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα έχει πολλά νέα στοιχεία και πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Καρούτσος

Ο Παναγιώτης Καρούτσος γεννιέται και μεγαλώνει στο Βόλο με το “μικρόβιο” της περιπέτειας και της εξερεύνησης μέσα του. Το 2001 εισάγεται 1ος στην σχολή Λογιστικής του ΑΤΕΙ Πάτρας, σπουδές που έπειτα από λίγα χρόνια ολοκληρώνει με επιτυχία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του και μετά το πέρας αυτών, εργάζεται σε λογιστικά γραφεία και για έξι μήνες στην Τράπεζα Αττικής. Παράλληλα, το έτος 2005 η αγάπη του για τον κινηματογράφο και τις τέχνες εν γένει, φέρνει στο δρόμο του την εταιρία «Ster Cinemas-Odeon Entertainment » στην οποία απασχολείται έως και σήμερα. Όντας πολυπράγμων, τρία έτη μετά (σ.σ. 2008) και για ένα χρόνο εργάζεται στην εταιρεία «Αργος Α.Ε.» ως υπεύθυνος πωλήσεων. Επιπλέον, από το καλοκαίρι του 2011 και για κάθε καλοκαιρινή περίοδο έως και το 2016 εργάζεται ως υπεύθυνος υποδοχής στο ξενοδοχείο «Enodia» στη Βασιλική Λευκάδος.

Στο μεταξύ, η οικονομική κρίση και εξ αυτού οι μειωμένες θέσεις εργασίας, ωθούν τον Παναγιώτη σε αναζήτηση νέων στόχων και προορισμών. Το 2013 συμμετέχει σε έρευνα για τη βιοποικιλότητα των σπηλαίων με τον Βιολόγο-Σπηλαιολόγο Μπακολίτσα Κωνσταντίνο. Εκεί γεννιέται το σημερινό του πάθος για τη μελέτη των σπηλαίων ανακαλύπτοντας έναν καινούριο κόσμο. Το 2016 ολοκληρώνει με επιτυχία τα σεμινάρια σπηλαιολογίας της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας ( Ε.Σ.Ε.) της οποίας γίνεται μέλος ενώ σήμερα αποτελεί μέλος της Εταιρίας Σπηλαιολογικών Ερευνών Θεσσαλίας «Χείρων». Τέλος, για τη διασφάλιση της επιστημονικότητας στον τομέα, ο Παναγιώτης έπειτα από επιτυχείς κατατακτήριες εξετάσεις τον Ιανουάριο του 2017 εισάγεται στο τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών στο οποίο σήμερα τελεί ως δευτεροετής φοιτητής.

Προσωπικός αλλά και επιστημονικός σκοπός του, η μελέτη και η έρευνα των σπηλαίων καθώς και του μηχανισμού που συντελείται στην γέννηση αλλά και την εξέλιξη τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος