FOLLOW US: facebook twitter

ΟΑΣΗ: Κάλεσμα για ενίσχυση του μπλόκου στη Μαραθιά

Ημερομηνία: 31-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Αγροτικά, Νέα

Κάλεσμα απευθύνει η ΟΑΣΗ και οι Σύλλογοι της στους αγροτοκτηνοτρόφους να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα τους, δίνοντας δυναμικό «παρών» στο μπλόκο που έχει στηθεί στη Μαραθιά. Στο κάλεσμα τους αναφέρουν: «Συνάδελφοι, μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι σας καλούμε  παρά τα εμπόδια που υπάρχουν να σηκώσετε το ανάστημα σας, να ενισχύσετε το μπλόκο στη Μαραθιά.

Η θέση μας είναι στα μπλόκα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων που έχει αποφασίσει η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων και στήνονται σε όλη την Ελλάδα. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος με όποια μορφή και αν εκφράζεται για να επιτύχουμε την λύση στα δίκαια αιτήματα μας όπως: η θέσπιση κατώτερων εγγυημένων τιμών για τα προϊόντα μας. Μείωση του κόστους παραγωγής.

Ο ΕΛΓΑ να καλύπτει και να αποζημιώνει το σύνολο των ζημιών. Να καταργηθούν τα τεκμήρια φορολόγησης, να καθορισθεί ατομικό αφορολόγητο στις 12.000 συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να μην αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ για τα χωράφια. Να καταργηθούν οι μεγάλες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και να παίρνουν οι αγρότες σύνταξη αξιοπρέπειας. Ακατάσχετο 12.000 ευρώ. Να μην γίνουν κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών για «κόκκινα» δάνεια.

Συνάδελφοι, η κυβέρνηση, αντί να σκύψει πάνω στα προβλήματα μας οδηγεί και πάλι στα δικαστήρια σε όλη την Ελλάδα. Εδώ στον νομό δικάζει συναδέλφους την Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2018. Από την άλλη στήνει «αναπτυξιακή φιέστα» στην Πάτρα στις 5 και 6 Φλεβάρη για να διαλαλήσει σαν τον καλύτερο τελάλη μέτρα υπέρ των μεγαλοεπιχειρηματιών και των μονοπωλιακών ομίλων εγχώριων και διεθνών. Απαντάμε με όσο γίνεται πιο μαζική συμμετοχή και στους δυο αυτούς αγωνιστικούς σταθμούς παραμένοντας στους δρόμους.

Στα δικαστήρια Αμαλιάδας συγκέντρωση την Παρασκευή 2 Φλεβάρη στις 10 το πρωί και για το συλλαλητήριο στην Πάτρα, ραντεβού την Τρίτη 6 Φλεβάρη στις 4 το απόγευμα στη Μαραθιά».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος