FOLLOW US: facebook twitter

Ξεσπούν οι κτηνοτρόφοι-Κινητοποιήσεις με τους αγρότες στο πλευρό τους

Ημερομηνία: 14-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Έκτακτο, Νέα

Δυναμικές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή οι κτηνοτρόφοι της Ηλείας μαζί με τους αγρότες της ΟΑΣΗ στον Πύργο. Όλοι μαζί συγκεντρώθηκαν στον κόμβο της Φιλοθέης στην ΕΟ Πατρών – Πύργου οπου μίλησαν στα τοπικά ΜΜΕ, ενώ ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος μαζί με το γραμματέα της Ομοσπονδίας Νίκο Αγάλο μίλησαν για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων και το πλαίσιο των κινητοποιήσεων.

Στη συνέχεια απέκλεισαν συμβολικά την Ε.Ο. Πατρών – Πύργου για δέκα λεπτά και συνέχισαν με πορεία στο κέντρο της πόλης, ακολουθώντας τη διαδρομή στις οδούς Αγ. Γεωργίου, Υψηλάντους, Πατρών, έως την πλατεία ΟΤΕ και απο εκεί ανάποδα στην οδό Μανωλοπούλου έως τη Διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στη συμβολή των οδών Κοκκίνου και Μανωλοπούλου.
Κτηνοτρόφοι και αγρότες έχυσαν πάντα συμβολικά, καρδάρες με γάλα στην εθνική οδό, στην πλατεία ΟΤΕ και στην είσοδο του κτιρίου της Αποκεντρωμένης διοίκησης.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος, “…είναι μια πρώτη κινητοποίηση για τα προβλήματα στον κτηνοτροφικό κλάδο, ως προς την διάθεση και την τιμή του γάλακτος, αλλά και στο κρέας και όλη την κατάσταση που επικρατεί στον κτηνοτροφικό τομέα. Οδηγούν τη μικρομεσαία κτηνοτροφία στο ξεκλήρισμα και να μεγαλώσουν οι ήδη μεγάλοι για να αυξήσουν τα κέρδη τους σε βάρος των κτηνοτρόφων. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακούσουμε τις εντολές της ΕΕ που τσακίζει την ελληνική κτηνοτροφία, ούτε τις πολιτικές των κυβερνήσεων και των κομμάτων που την έχουν σαν κορώνα στο κεφάλι τους την ΕΕ. είναι μια πρώτη αντίδραση και θα ακολουθήσουν και άλλες.

Ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Ηλείας Κώστας Θεοδωρόπουλος δήλωσε πως ακολούθησε το κάλεσμα της ΟΑΣΗ για το συλλαλητήριο με μεγάλη συμμετοχή απο την ορεινή Ηλεία. “Η κτηνοτροφία βρίσκεται σε μεγάλη δυσκολία σε σχέση με τα τελευταία είκοσι χρόνια. Δεν μπορεί να επιβιώσει κανείς φέτος όπως πάνε τα πράγματα. Πρέπει να οργανωθούμε αγροτες και κτηνοτρόφοι να δώσουμε αγώνα ενάντια σε αυτούς που θέλουν να μας ξεκληρίσουν. Όπως πάνε τώρα, και τα μισά ζώα να πουλήσουμε δεν φτάνει για να ξεχρεώσουμε τη χρονιά. Κάποιες εταιρίες σταματούν τέλος Μαΐου να παίρνουν το γάλα μας. Πως θα βγει πέρα ο κτηνοτρόφος να ζήσει; Αυτό που μας μένει είναι αγώνας, για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος