FOLLOW US: facebook twitter

Ξεσηκωμός στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης για τον ΕΛΓΑ: Κατεβαίνουν όλοι στους δρόμους

Ημερομηνία: 14-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

apostolou-autopsia2

Την Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στον κόμβο Λεχαινών θα αποκλείσουν το πρωί του Σαββάτου οι φορείς, οι αγρότες, οι έμποροι και οι κάτοικοι του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Αφορμή για την διαμαρτυρία η καθυστέρηση στην εκτίμηση των ζημιών στην περιοχή από τον ΕΛΓΑ μετά την κακοκαιρία της 8ης Σεπτεμβρίου. Η απόφαση αυτή ελήφθη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας – Κυλλήνης το απόγευμα της Τετάρτης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης απευθύνει κάλεσμα στον αγροτικό και εμπορικό κόσμο της περιοχής.

«Το Σάββατο 15/10/2016 και ώρα 11:00 π.μ. στην είσοδο της πόλης των Λεχαινών, στο ύψος των φαναριών της Πυροσβεστικής. Σκοπός της διαμαρτυρίας είναι να αναδείξουμε την αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού για την καθυστέρηση εκτίμησης που επιδεικνύει όσον αφορά τις ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες από την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε την περιοχή μας. Η αιτία αυτής της καθυστέρησης αποδίδεται στο γεγονός ότι οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ απεργούν , αλλά ταυτόχρονα απέχουν από τα καθήκοντά τους λόγω της μη καταβολής των εξόδων μετακίνησης και εκτίμησης. Αποτέλεσμα της καθυστέρησης των εκτιμήσεων από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ είναι ότι οι αγρότες με τη σειρά τους θα καθυστερήσουν να εισπράξουν τις οφειλόμενες αποζημιώσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, καθώς επίσης και τις αποζημιώσεις από τις πλημμύρες της 22/10/2015 που ακόμα δεν έχουν αποδοθεί στους δικαιούχους των εμπορικών καταστημάτων ,ειδικότερα στη Βουπρασία.

Καλούμε όλους σε αυτή την κινητοποίηση που στόχο έχει τη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων τους. Ο δήμος μας στέκεται αρωγός σε κάθε αγώνα του αγροτικού και εμπορικού κόσμου» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος