FOLLOW US: facebook twitter

Ξενάγηση στο Φάρο της Καυκαλίδας: Θα ενταχθεί σε πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού για την ανάδειξή του

Ημερομηνία: 10-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Επίσκεψη στο Φάρο της Καυκαλίδας , πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης στο Φαρο της Καυκαλίδας στην Κυλλήνη , μαζι με κλιμάκιο 3 μηχανικών από την Υπηρεσία Φαρων του Υπουργειου Εθνικής Άμυνας . Στην επίσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Μίγκος Ανδρέας και το μέλος του Δ.Σ του Λιμενικου Ταμείου Οδυσσέας Μανιάς. Οι μηχανικοί εξέτασαν με μεγάλη λεπτομέρεια ολόκληρο το κτίριο και τους βοηθητικούς χώρους του , επισημάνθηκε και η θέση της παλιάς εκκλησίας , αποτυπώθηκαν όλα σε εκατοντάδες φωτογραφίες για καλυτερη εικόνα και εκτίμηση. Ελέγχθηκε το βάθος των ρωγμων και η έκτασή τους και γενικά έγινε πολυ προσεκτική αυτοψία.

Μετά την συνάντηση ο επικεφαλής των μηχανικών κ. Χιώτης είπε ότι το κτίριο δεν έχει κίνδυνο κατάρρευσης αλλά υπάρχουν σοβαρές ζημιές ειδικά στον Πύργο του Φάρου και σε εναμισι μήνα περίπου θα είναι ετοιμη η τεχνική έκθεση από την Υπηρεσία Φαρων για την σημερινή κατάσταση , προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασια της παραχώρησης του φαρου στο Δημο Ανδραβίδας Κυλληνης ή στο Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης προκειμένου να είναι εφικτή η ανάθεση της μελέτης επισκευής και αξιοποίησης του Φαρου..]

Μετά ην εκπόνηση της μελέτης θα ενταχθεί το εργο σε χρηματοδοτικο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού της Περιφερειαςε Δυτικης Ελλάδας ή άλλο πρόγραμμα (Ο Δήμαρχος ευχαριστεί τον κ. Τασο Δραγώνα για την ασφαλη πραγματοποιηση της επίσκεψης με το σκάφος του)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος