FOLLOW US: facebook twitter

Ξενάγηση στο Λάτσειο μαθητών του 7ου δημοτικού σχολείου Πύργου

Ημερομηνία: 21-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

dimarxos-7o-dimotiko-ekdromi-sto-latseio-1

Συνάντηση με τον δήμαρχο και απολαυστικοί διάλογοι 

Τις τελευταίες μέρες, πυκνώνουν οι εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών δημοτικών σχολείων στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, με επίκεντρο την ξενάγηση τους στο λαογραφικό Μουσείο του δήμου που στεγάζεται στον πρώτο όροφο καθώς και την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και την συνάντηση τους με τον δήμαρχο, όταν φυσικά βρίσκεται στο δημαρχείο. 

Έτσι, χθες το πρωί, οι μαθητές της Β΄ τάξης του 7ου Δημοτικού σχολείου, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους Τυλιγάδα Βάσω, Ψαθά Πασχαλίνα και Παναγιωτοπούλου Κατερίνα, επισκέφθηκαν το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο και το κτίριο πλημμύρισε από χαρούμενες παιδικές φωνές.

Οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους του κτιρίου, επισκέφθηκαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, έμαθαν για το πώς γίνονται οι συνεδριάσεις του σώματος, ενημερώθηκαν βλέποντας τους πίνακες για το ποιοι έχουν διατελέσει δήμαρχοι της πόλης του Πύργου εδώ και έναν αιώνα και ξεναγήθηκαν από υπάλληλο του Δήμου, στην ανακαινισμένη λαογραφική αίθουσα. Μάλιστα στο μικρό λαογραφικό εξερεύνησαν τις συλλογές με τα σπαθιά και τα άλλα αντικείμενα που υπάρχουν και έμαθαν αρκετά πράγματα γι αυτά.

Μετά την ξενάγηση, ο Δήμαρχος κ. Γαβριήλ Λιατσής φανερά χαρούμενος από την επίσκεψη, υποδέχτηκε τους μαθητές στο γραφείο του και συνομίλησε μαζί τους. Τα παιδιά του έθεσαν αρκετές  ερωτήσεις και εκείνος απάντησε σε όλα με αποτέλεσμα να υπάρξει ένας πολύ ωραίος διάλογος. Άλλωστε τα παιδιά με την αφέλεια της ηλικίας τους, έχουν μια κοφτερή ειλικρίνεια και σε προδιαθέτουν να τα αντιμετωπίζεις ως ενήλικες, γι αυτό και οι διάλογοι ήταν απολαυστικοί. Άλλωστε όπως λέει και το τραγούδι του Διονύση «πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά, αφού τα ξέρουν όλα…»[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος