FOLLOW US: facebook twitter

Ξενάγηση και συναυλία Ρίτας Αντωνοπούλου υπό το φως της πανσελήνου

Ημερομηνία: 24-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Στην πρώτη τους κοινή διοργάνωση, τη μεγάλη συναυλία της Ρίτας Αντωνοπούλου και του πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου, στον πεζόδρομου του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου, το βράδυ της Κυριακής, αναφέρθηκαν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου χθες, ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας Ερωφίλη Ίρις Κόλλια, ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νίκος Λαινόπουλος και ο αρχαιολόγος- υπεύθυνος λειτουργίας του Μουσείου Χρήστος Λιάγκουρας.

Πρόκειται για εκδήλωση η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα εορτασμού της αυγουστιάτικης πανσελήνου, όπως έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ο κ. Λιατσής, μίλησε για το Μουσείο, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη και αναφέρθηκε για πολλοστή φορά στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την έλευση τουριστών στον Πύργο από το Κατάκολο τονίζοντας πως θα φτάσει μέχρι και τον Πρωθυπουργό προκειμένου να υπογραφεί η ΚΥΑ που θα τους επιτρέψει να πραγματοποιήσουν το σχεδιασμό τους. Παράλληλα, ευχαρίστησε την κ. Κόλλια που συμπορεύεται με τον Πολιτιστικό Οργανισμό, τον αρχαιολόγο κ. Λιάγκουρα που συνεισφέρει μέσα από τη διοίκηση του Μουσείου στην πόλη αλλά και τον κ. Λαινόπουλο που μέσα από τη γνώση του- όπως είπε- δανείζεται πράγματα, τα υιοθετεί ώστε να τα κάνουν πράξη.

Με τη σειρά της, η κ. Κόλλια, ευχαρίστησε τον κ. Λιατσή και τον αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού για την διοργάνωση και την κάλυψη των εξόδων ενώ υπενθύμισε ότι η συναυλία εντάσσεται στις εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο που διοργανώνει το Υπ. Πολιτισμού. Μάλιστα, τόνισε πως το Μουσείο θα είναι ανοιχτό 7-9 το βράδυ, πριν την έναρξη της συναυλίας, προκειμένου όσοι θέλουν να περιηγηθούν στους χώρους του με ξενάγηση από τον αρχαιολόγο Χρήστο Λιάγκουρα.

Η κ. Κόλλια, επισήμανε ακόμα πως αντίστοιχες εκδηλώσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση θα γίνουν την Κυριακή, στην Ολυμπία, το Κάστρο Χλεμούτσι, τον Επικούριο και την Ήλιδα.

Καταλήγοντας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλο το προσωπικό του Μουσείου που θα εργαστεί εθελοντικά και χάρις αυτούς όπως είπε, θα μείνει ανοιχτό.

Στη δεύτερη μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου μετά την επιτυχημένη συναυλία στο Κατάκολο με το Μίλτο Πασχαλίδη, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του Νίκος Λαινοπουλος. «Πραγματικά ήταν μεγάλη δικαίωση, γιατί νιώσαμε ότι πετύχαμε το στόχο μας, να κάνουμε δηλαδή εκδηλώσεις που απευθύνονται σε ένα ευρύτερο κοινό. Η εκδήλωση της Κυριακής έχει διαφορετικό χαρακτήρα και αποτελεί την πρώτη μας συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι τη διοργανώνουμε από κοινού στο πλαίσιο του θεσμού του Υπ. Πολιτισμού για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο. Η εκδήλωση της Κυριακής με τη σπουδαία Ρίτα Αντωνοπούλου και τον σπουδαίο πιανίστα και συνθέτη Θοδωρή Οικονόμου θα δημιουργήσει μια ατμοσφαιρική βραδιά που θα συνδέεται με την αυγουστιάτικη πανσέληνο και τον χώρο μουσείου».

Ο κ. Λαινόπουλος αναφέρθηκε με την ευκαιρία αυτή και στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου ο οποίος δημιουργήθηκε όπως είπε, μετά από προτροπή και μεγάλη επιθυμία του Δημάρχου, τονίζοντας ότι γνώριζαν εξ’ αρχής ότι απαιτεί δουλειά και αφοσίωση και παρόλο που είναι μικρό το διάστημα από τότε που ιδρύθηκε, είναι πολύ χαρούμενος που καταφέρνουν να κάνουν τέτοιες εκδηλώσεις. «Τίποτα δεν είναι εύκολο, τίποτα δεν χαρίζεται» είπε.

Τέλος, ο υπεύθυνος λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου – αρχαιολόγος Χρήστος Λιάγκουρας, ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του το Δήμαρχο και τον κ. Λαινοπουλο για τη στήριξη και τη συνεργασία και κάλεσε όλο τον κόσμο να επισκεφθεί το Μουσείο από τις 7 το απόγευμα, να περιηγηθεί στους χώρους του και να απολαύσει την υπέροχη συναυλία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος