FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινούν σήμερα τα μαθήματα στο 1ο Φεστιβάλ Γιόγκα

Ημερομηνία: 24-06-2017 | Συντάκτης:

Ξεκινούν σήμερα στις 9:00 το πρωί και θα ολοκληρωθούν αύριο στις 8:00 το βράδυ τα μαθήματα, εργαστήρια, ομιλίες κλπ. στο 1ου Φεστιβάλ Γιόγκα που γίνεται στο Κτήμα Ηλιοστάσι στον Πύργο. Τα μαθήματα, που διαρκούν από μιάμιση μέχρι δυο ώρες το καθένα, θα γίνονται ταυτόχρονα σε τέσσερις διαφορετικούς χώρους του Κτήματος από τους δασκάλους, θεραπευτές κ.ά. που έφθασαν από χθες στον Πύργο και πήραν μέρος στην πολύ επιτυχημένη τελετή έναρξης του Φεστιβάλ.

Ανάμεσα στα μαθήματα που θα παρουσιαστούν αυτό το διήμερο είναι και τα εξής (τα άλλα παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες):

Εισαγωγή στη μέθοδο Pilates από τον Γιάννη Αλτάνη

Ο Γιάννης Αλτάνης είναι πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στη Χειροσφαίριση. Έλαβε βασική εκπαίδευση στη μέθοδο Pilates στο North Academy Θεσσαλονίκης και είναι δάσκαλος της μεθόδου και personal trainer με ειδίκευση σε μυοσκελετικές παθήσεις.

Εισαγωγή στη μέθοδο Pilates: H μέθοδος Pilates, αναπτύχθηκε πριν από 90 χρόνια, στις Ηνωμένες Πολιτείες της  Aμερικής, από τον γερμανικής καταγωγής Joseph Hubertus Pilates. Γνώστης της ανθρώπινης φυσιολογίας και λάτρης της γυμναστικής και του χορού, ο  Pilates θέλησε να δημιουργήσει ένα ποιοτικό και ολοκληρωμένο τρόπο άσκησης. Για το σκοπό αυτό, συνδύασε βασικές αρχές της γιόγκα και άλλων παραδοσιακών μεθόδων άσκησης προερχόμενες από τις ανατολικές φιλοσοφίες, καθώς και της Σουηδικής γυμναστικής της οποίας ήταν επίσης λάτρης. Βασικό σημείο, της μεθόδου είναι ο έλεγχος της σταθερότητας του σώματός μας που δεν είναι άλλο από την κοιλιά. Από αυτήν εξαρτάται η ισορροπία μας, η δύναμη του κορμού μας. Δυνατή κοιλιά σημαίνει δυνατή και γερή μέση και γερή μέση σημαίνει δυνατό και γερό σώμα! Αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητά της ο Pilates ονόμασε την κοιλία “power house” (εργοστάσιο της δύναμης) και “Core” (πυρήνα).

 

Ρέικι από την Γεωργία Διονυσίου και την Ελένη Παντελή

Η Γεωργία Διονυσίου και η Ελένη Παντελή θα διδάξουν από κοινού την θεραπευτική τεχνική του Reiki με το οποίο ασχολούνται εννέα και δέκα χρόνια, αντιστοίχως και είναι master teachers της μεθόδου.

Reiki: Το Ρέικι είναι η πιο παλιά και γνωστή θεραπευτική ενεργειακή τεχνική, μη παρεμβατική, η οποία μεταδίδει την ζωτική συμπαντική ενέργεια μέσω των χεριών. Είναι μια εναλλακτική ολιστική θεραπεία, που δουλεύει σε όλα τα επίπεδα (σωματικό, συναισθηματικό, πνευματικό), βοηθώντας στην αυτο-θεραπεία κάθε ζωντανού οργανισμού.

 

Ρεφλεξολογία από την Ράνια Καλημέρη

Η Ράνια Καλημέρη και ζει στην Αμαλιάδα, με κύριο επάγγελμα τις Ασφάλειες. Παράλληλα, το ενδιαφέρον της για την υγεία την έκανε να σπουδάσει Ρεφλεξολογία, Rejuvance, Σπονδυλοθεραπεία και να ασχοληθεί επίσης με την Βοτανολογία.

Ρεφλεξολογία: Είναι μια ειδικότητα, η οποία υποστηρίζει ότι κάθε σημεία του ανθρώπινου οργανισμού έχει το αντανακλαστικό του στα πέλματα, παλάμες, αυτιά και σε σύστοιχες περιοχές του σώματος. Ο εκπαιδευόμενος ρεφλεξολόγος μέσα από ειδικές πιέσεις και χειρισμούς αποσκοπεί στη χαλάρωση, την εξισορρόπηση και τη βελτίωση των λειτουργιών του σώματος. Είναι μια ήπια, ακίνδυνη, φυσική μέθοδος και μία φυσική, ολιστική, συμπληρωματική  αγωγή. Σκοπός της είναι, με έναν ήπιο τρόπο, να ενισχύσει την αυτοθεραπευτική ικανότητα του οργανισμού. Κατά συνέπεια, έχει εφαρμογή σε μεγάλο εύρος παθήσεων, πχ μυοσκελετικά προβλήματα, γαστρεντερολογικά, γυναικολογικά, ενδοκρινολογικά, πονοκέφαλοι, άγχος κτλ.

 

Ashtanga Vinyasa Yoga και Patanjali Yoga από τον Σπύρο Καπνιά – Garudananda

Ο Σπύρος Καπνιάς – Garudananda κάνει Γιόγκα από τα παιδικά του χρόνια Certified Personal Trainer σε πολλά συστήματα γιόγκα. Είναι πιστοποιημένος Qigong Teacher, Myofascial Therapy και Reiki Master κλπ. και εμπνευστής της Shiva Yoga Academy στην Ελλάδα. Ο Σπύρος Καπνιάς θα κάνει εργαστήρια Ashtanga Vinyasa Yoga και Patanjali Yoga.

 

Shiatsou από την Αμαλία Κατσούλα

Η Αμαλία Κατσούλα ζει και εργάζεται στην Αμαλιάδα και τον Πύργο. Είναι Master Reiki και σύμβουλος Χρωματοθεραπείας Aura Soma Είναι δασκάλα γιόγκα με 15 χρόνια εμπειρία και ιδιοκτήτρια του Zen Garden Amaliada.

Shiatsou: Σιάτσου στα ιαπωνικά, σημαίνει «πίεση με τα δάκτυλα». Είναι μια αγωγή υγείας που εμφανίστηκε ολοκληρωμένη στην Ιαπωνία στις αρχές του 20ου αιώνα και βασίζει τη θεωρία της στην Παραδοσιακή Κινέζικη και Γιαπωνέζικη Ιατρική, όπως και ο βελονισμός. Το Σιάτσου λοιπόν είναι μια μέθοδος που στοχεύει στη διασφάλιση  και τη βελτίωση της σωματικής και της ψυχικής ευεξίας, ενεργοποιώντας προς αυτή την κατεύθυνση το εγγενές σε κάθε οργανισμό θεραπευτικό δυναμικό, ενώ σημαντικό ρόλο στα αποτελέσματά του παίζει το άγγιγμα και η ανθρώπινη επαφή.

 

Αναλυτικότερα βιογραφικά σημειώματα

Γιάννης Αλτάνης

Ο Γιάννης Αλτάνης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Α.Π.Θ. (παράρτημα Σερρών) με ειδικότητα στη Χειροσφαίριση.

Είναι πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής ν. Ηλείας από το 2014. Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου δασκάλων παραδοσιακών χορών “Η Ακρόπολης” Σερρών και δάσκαλος παραδοσιακών χορών από το 1994. Ιδρυτικό μέλος και αθλητής της Σκακιστικής Ακαδημίας Πύργου. Επίσημος εν ενεργεία Κριτής Στίβου του ΣΕΓΑΣ. Δάσκαλος χιονοδρομίας στη σχολή “Βορράς” από το 2005 έως το 2008.

Η πρώτη επαφή με την μέθοδο Pilates ήταν το 1999 ως αθλούμενος και από το 2007 ως δάσκαλος και personal trainer με ειδίκευση σε μυοσκελετικές παθήσεις.  Η βασική εκπαίδευση στη μέθοδο έγινε στο North Academy της Θεσσαλονίκης. Από το 2008 έως σήμερα είναι δάσκαλος της μεθόδου στο γυμναστήριο “Ευ Γυμνάζειν” στον Πύργο. Τέλος είναι personal trainer του fitness.

Ράνια Καλημέρη

Η Ράνια Καλημέρη γεννήθηκε και ζει στην Αμαλιάδα, με κύριο επάγγελμα τις Ασφάλειες. Παράλληλα, το ενδιαφέρον της για την υγεία την έκανε να σπουδάσει Ρεφλεξολογία, για την οποία πιστεύει ότι είναι η πραγματική ασφάλεια της ζωής. Επίσης ασχολήθηκε με το Rejuvance, Σπονδυλοθεραπεία και την Βοτανολογία. Όλα αυτά άλλαξαν την ποιότητα της δικής της ζωής μου αλλά και των γύρω της. Γιατί η Ρεφλεξολογία είναι η πραγματική ασφάλεια της ζωής.

Γεωργία Διονυσίου

Γεννήθηκα στην Αθήνα όπου και μένω μόνιμα. Η μεγάλη μου αγάπη είναι το Reiki, αυτό το θεραπευτικό μονοπάτι που μου προσφέρει αυξημένη διαύγεια, υγεία, δύναμη και αμέτρητες στιγμές χαράς, γαλήνης, ελευθερίας και ευτυχίας. Ασχολούμαι 9 χρόνια με το Reiki και είμαι master Reiki. Σκοπός μου είναι η διδασκαλία του Reiki και οι θεραπείες να γίνονται ειρηνικά, αρμονικά με υπομονή και αγάπη. Το Reiki είναι μία συμπαντική ενεργειακή μέθοδος που έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε σώμα, ψυχή και πνεύμα. Φέρνει ευτυχία και φως στη ζωή μας και είμαι εδώ για όποιους θέλουν και μπορούν να ακολουθήσουν το φωτεινό αυτό μονοπάτι προς όφελός τους.

Ελένη Παντελή

Όταν στην ζωή μου ήρθε το «φτάνει ως εδώ» ήρθε στο διάβα μου το reiki. Μέσα από πολλές αναζητήσεις πολλών χρόνων το reiki είναι αυτό που αγάπησα περισσότερο. Ασχολούμαι εδώ και 10 χρόνια και είμαι master teacher στο κλασικό Usui reiki από την γραμμή της Χαβάγιο Τακάτα της πρώτης μεγαλύτερης δασκάλας μέσο της εγγονής της Φίλις Λεϊ Φουρουμότο .

Έχω συμμετάσχει σε πολλούς διαλογισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως επίσης έχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια σχετικά με την εναλλακτικές θεραπείες .

Σπύρος Καπνιάς – Garudananda

Ο Σπύρος Καπνιάς – Garudananda άρχισε να κάνει Γιόγκα από τα παιδικά του χρόνια επηρεασμένος από τον πατέρα του και από βιβλία ανάλογα που υπήρχαν στο σπίτι του. Από την ηλικία των 16 ετών ασχολήθηκε με τις πολεμικές τέχνες για 20 χρόνια, παίρνοντας μαύρες ζώνες σε διάφορα συστήματα. Από τα 26 του χρόνια ασχολήθηκε με την εσωτερική αναζήτηση και μυήθηκε στις πιο σοβαρές Σχολές της Δυτικής Εσωτερικής Παράδοσης.

Το πρώτο σύστημα Γιόγκα που εντρύφησε ήταν η Satyananda Yoga, με δασκάλα του την Swami Nirvikalpa. Στο Satyananda Ashram, στην Παιανία, τελείωσε Yogic Studies I και παρακολούθησε σεμινάρια και ετήσια μαθήματα, σε Kundalini Tantra, Raja Yoga, Kriya Yoga, Pranayama, SWAN, Yoga και εξάρτηση, Tattwa Sudhi, Yoga Nidra.

Έχει ασχοληθεί με Kundalini, Anousara, Jivamukti Yoga, Aerial Yoga, AcroYoga, Acrobatics, Antigravity Yoga, είναι Certified Personal Trainer και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και TTC στην Hatha Yoga και Vinyasa Flow. Πιστοποιημένος Qigong Teacher από την Chinese Health Qigong Association. Μελέτησε επί τρία χρόνια με τον Professor, Claudio Santi και πιστοποιήθηκε στην Myofascial Therapy. Eνεργός Yoga Therapist MD, Ayurveda Certified και Energy Therapist, Acupressure MD, Reiki Master σε πάνω από 30 Reiki systems, Certified στην Nadi Vigyam, Crystal Therapy, Chakra Therapy, Aromatherapy, Thai Massage και Thai Yoga Massage.

Εμπνευστής της Shiva Yoga Academy στην Ελλάδα, μια Σχολή Εκπαίδευσης Δασκάλων, η οποία ξεκίνησε το 2014 και είναι μια RYS200 Certified School από την Yoga Alliance. Κατέχει στην Yoga Alliance το E-RYT500 και έχει κάνει TTC 200h στο YogaWorks, 300h στο Shiva Yoga Peeth – India, 200 & 300h στην Patanjali Yoga – India (The Ancient Style of Hatha Yoga), και Certified σε Pranayama-Pranayoga και Acu-Yoga.

Είναι προσωπικός μαθητής του Sri Sribashiam, ενός από τους γιούς του Krishnamacharya. Για πέντε χρόνια ασχολήθηκε με την Iyengar Yoga κάνοντας εκπαιδεύσεις με senior teachers και συμμετείχε στο TTC Iyengar. Στην Ashtanga Vinyasa Yoga έχει κάνει TTC με τον Jean Claude Garnier και τον Sri Manju Jois. Στο Mysore India έχει κάνει Ashtanga Vinyasa Yoga με τον B.N.S. Iyengar και είναι πιστοποιημένος από αυτόν στην Yoga Mudra και Pranayama. Τέλος έχει κάνει πρακτική Ashtanga Vinyasa Yoga στο KPJAYI, Mysore India με την Sri Saraswati Jois & R. Sharath Jois.

Αμαλία Κατσούλα

Η Αμαλία Κατσούλα ζει και εργάζεται στην Αμαλιάδα και τον Πύργο. Είναι δασκάλα γιόγκα με 15 χρόνια εμπειρία και ιδιοκτήτρια του Zen Garden Amaliada. Διδάχθηκε την Κινεζική Παραδοσιακή Ιατρική και την πρακτική του Shiatsu στην «European Shiatsu School» στην Αθηνά.  Είναι Master Reiki στο σύστημα “Usui Reiki Ryoho” και Shamballa Master Healer (The Samballa School of Esoteric Sciences της Αγγλίας). Επίσης είναι σύμβουλος της Χρωματοθεραπείας – Aura Soma. Τέλος έχει διδαχθεί το πρώτο επίπεδο Ηχοσυντονισμού-Sound Tuning στον Ανδρέα Τσιάρτα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος