FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινούν οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ήλιδας

Ημερομηνία: 10-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

koinoniko-frontistirio-arxeio

Και οι αιτήσεις των εθελοντών καθηγητών από 12 έως 19 Σεπτέμβρη

Ο Δήμος Ήλιδας στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που υλοποιεί ανακοινώνει την συνέχιση της λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και την έναρξη των εγγραφών –εθελοντών καθηγητών και μαθητών– για το σχολικό έτος 2016 – 2017.

Πρωταρχικός στόχος του Δήμου Ήλιδας είναι και φέτος να καλυφθούν οι ανάγκες και να ενισχυθεί η παροχή πρόσθετης εκπαιδευτικής στήριξης στους μαθητές της Ήλιδας, που δεδομένης της οικονομικής δυσμένειας των νοικοκυριών, βιώνουν προβλήματα.

Απώτερος σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία ενός πλέγματος κοινωνικής προστασίας, μέσω του οποίου θα καλύπτονται ενισχυτικά οι εκπαιδευτικές ανάγκες και έτσι να καταστεί εφικτή, με αξιοπρεπείς όρους η ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη παιδεία.

Τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου  προέρχονται αποκλειστικά αφιλοκερδώς από τους εθελοντές εκπαιδευτικούς, που θα δηλώσουν συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση.

Γι’ αυτό το σκοπό, καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (μόνιμοι, συνταξιούχοι, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, αδιόριστοι) το επιθυμούν, να συμμετάσχουν εθελοντικά στη προσπάθεια και τη φετινή χρονιά, να δηλώσουν συμμετοχή. Οι αδιόριστοι καθηγητές πρέπει να προσκομίσουν πτυχίο ή τίτλο σπουδών.

Επίσης δύναται να καταθέσουν αίτηση και οι επί πτυχίω φοιτητές, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριλάβουν στην αίτηση που θα καταθέσουν και την αναλυτική τους βαθμολογία από την γραμματεία της σχολής. Τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα παραδίδονται στο χώρο του 1ου Γυμνασίου κατά τις απογευματινές ώρες, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Τις αιτήσεις οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να τις παραλάβουν σε έντυπη μορφή από το Δημαρχείο του Δήμου Ήλιδας (Φιλικής Εταιρείας 6, Γραφείο Δημάρχου).

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί δύνανται να καταθέτουν και ηλεκτρονικά την αίτησή τους (η οποία είναι αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του δήμου) στο email: koin.frod.ekp@gmail.com.

  • Τα δικαιολογητικά τα οποία πρέπει να προσκομίσουν οι γονείς μαζί με την αίτηση είναι τα παρακάτω:
  • Πιστοποιητικό γεννήσεως του μαθητή ή φωτοτυπία ταυτότητας
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • Φωτοτυπία φορολογικής δήλωσης ή εκκαθαριστικού σημειώματος
  • Υπεύθυνη δήλωση για την εργασιακή κατάσταση (του γονέα) ή φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (του γονέα)

Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό μπορεί να ληφθεί θετικά για την ένταξη του παιδιού στο Κοινωνικό Φροντιστήριο


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος