FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινά σήμερα η ανάπλαση στον Άγιο Σπυρίδωνα

Ημερομηνία: 18-10-2017 | Συντάκτης:

Θα αλλάξει την εικόνα της γειτονιάς

Τα έργα ανάπλασης της περιοχής του Αγίου Σπυρίδωνα, ξεκινούν σήμερα καθώς χθες έγινε η εγκατάσταση της αναδόχου εταιρείας «Εργογένεσις».

Πρόκειται για ένα έργο, προϋπολογισμού 150 χιλ. Ευρώ και αφορά την οικιστική ανάπλαση της γειτονιάς του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα. Τα κυρίαρχα στοιχεία της μελέτης είναι η πλακόστρωση, η τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων καθώς και η δημιουργία πρασίνου. Με τις παρεμβάσεις που περιλαμβάνει η μελέτη ο χώρος αναμένεται -μέσα σε 4 έως 6 μήνες- να μετατραπεί από ένα αστικά αδιάφορο περιβάλλον που είναι τώρα σε οργανωμένο χώρο γειτονιάς, σε συνδυασμό  με την υπαίθρια δραστηριότητα του Ιερού Ναού.

Όπως τόνισε χθες, ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, πλέον ξεκινούν με τις μηχανές στο φουλ ώστε να ολοκληρώσουν όλα όσα έχουν ανακοινώσει στον κόσμο. «Σήμερα (σ.σ. χθες) εγκαταστάθηκε ο κ. Σταυρόπουλος, παρουσία μηχανικών και υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου, καθώς λύσαμε και το τελευταίο τεχνικό πρόβλημα που υπήρχε. Ο κόσμος θα χαρεί μια ανάπλαση που την έχει απόλυτα ανάγκη, η οποία έχει ιδιαίτερη θρησκευτική θέση καθώς πολύς κόσμος περνά από εδώ. Είναι η αρχή μιας δράσης που δε θα έχει τελειωμό μέχρι να τελειώσει θητεία μας και υποστηρίζεται απ’  όλα τα κομμάτια του δήμου. Όλες τις υπηρεσίες. Και έχουμε την τύχη να έχουμε μια καλή εταιρία που πιστεύουμε ότι θα ολοκληρώσει το έργο πολύ γρήγορα».

Από την πλευρά του, ο ανάδοχος του έργου, υποσχέθηκε ότι θα κάνουν ότι καλύτερο μπορούν τονίζοντας ότι η ανάπλαση της περιοχής αυτής, θα δώσει άλλη φυσιογνωμία και καλύτερη εικόνα στη γειτονιά του Αγίου Σπυρίδωνα.

Η εγκατάσταση του ανάδοχου εργολάβου της εταιρείας «Εργογένεσις» έγινε παρουσία του Δ/ντή Προγραμματισμού Άρη Φιλιππόπουλου, του Τεχνικού Δ/ντή της ΔΕΥΑΠ  Τάκη Βασιλόπουλου και των μηχανικών του Δήμου Άγγελου Τσίκα και Αναστάσιου Βαμβακά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος