FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινά η αφαλάτωση στην Κρέστενα από τις 16/11 σε δοκιμαστική λειτουργία

Ημερομηνία: 15-11-2017 | Συντάκτης:

Προχωρά αφαλάτωση του νερού στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της λειψυδρίας. Πρόκειται για έργο που υλοποιείται μέσα από τις πιστώσεις του πρώην Ταμείου Μολυβιάτη σε δύο διυλιστήρια του δήμου στην Κρέστενα και στην περιοχή Σκιλλοντίας – Γρύλλου. Τα έργα εγκατάστασης του εξοπλισμού ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο σύνολό τους στις 20 του μήνα. Ωστόσο θα υπάρχει η δυνατότητα δοκιμαστικής λειτουργίας από τις 16 Νοεμβρίου.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, «… η μέθοδος που εφαρμόζουμε είναι οι μεμβράνες αντίθετης όσμωση, μία εγγυημένη μέθοδος προκειμένου να μην χρησιμοποιούμε χημικά. Να γίνεται με φυσικό τρόπο η αποσκλήρυνση για να αποφύγουμε αυτή τη παρουσία του συστατικού που την τελευταία 30ετία ταλαιπωρεί την περιοχή μας και η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά τις πυρκαγιές.

Εκεί είχαμε έξαρση των στοιχείων αυτών του ασβεστίου, στον υδροφόρο της περιοχής μας. Εκτιμούμε ότι σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, ότι στις 16 του μήνα θα μπούμε σε δοκιμαστική λειτουργία. Κρατάμε μία επιφύλαξη μήπως ο καιρός τους δυσκολέψει ή κάτι δεν πάει καλά, αλλά μέσα στο μήνα θα έχουμε την λειτουργία της μονάδας αυτής για να εκτιμήσουμε και το αποτέλεσμα της. Θα έχουμε την εξυπηρέτηση του κόσμου, καθώς θα μιλάμε για μία σύγχρονη μονάδα με όλες τις δυνατότητες και με χρήση όλων των προσφερόμενων τεχνολογιών στο τομέα αυτό» είπε ο κ. Μπαλιούκος.

Το συγκεκριμένο είναι το πρώτο έργο του «Ταμείου Μολυβιάτη» που υλοποιείται. Ανάδοχοι έχουν εγκατασταθεί και σε άλλα έργα που χρηματοδοτούνται από την ίδια πηγή, αλλά αυτό είναι το πρώτο που ολοκληρώνεται άμεσα. Οι εργασίες γίνονται ταχύτατα καθώς τα τμήματα της εγκατάστασης έρχονται προκατασκευασμένα και απλά τοποθετούνται στα διυλιστήρια, χωρίς χρονοτριβή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος