FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινά δειλά – δειλά η τουριστική σεζόν στην κρουαζιέρα

Ημερομηνία: 18-03-2017 | Συντάκτης:

katakolo-krouazieroploio

Σήμερα η άφιξη του MSC Magnifica στο Κατάκολο

Σταδιακά θα αρχίσουν να πυκνώνουν οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων στο Κατάκολο. Μετά το πρώτο «φτωχό» όπως κάθε χρονιά δίμηνο του έτους, από τα μέσα Μαρτίου ξεκινά αυξητικά η κίνηση της κρουαζιέρας. Ο εμπορικός κόσμος προετοιμάζεται για τη φετινή σεζόν, παράλληλα με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου και τους τοπικούς φορείς. Μάλιστα σήμερα στην άφιξη του κρουαζιερόπλοιου MSC Magnifica, θα υπάρξει εκδήλωση για τους τουρίστες με το χορευτικό του εκπολιτιστικού συλλόγου Κατακόλου «Ο Φάρος».

mpouloutas-dionysis-emporikos-katakolo

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατακόλου «Η Ενότητα» Διονύσης Μπουλούτας μίλησε για την – επί της ουσίας – έναρξη της τουριστικής κίνησης με την σημερινή άφιξη. «Μπορούμε να πούμε ότι ξεκινάει σιγά – σιγά η τουριστική σεζόν για το λιμάνι του Κατακόλου και την περιοχή. Από την πλευρά μας οι έμποροι έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να ανταποκριθούμε στην τουριστική κίνηση. Φέτος οι αφίξεις είναι ελαφρώς αυξημένες και είναι σημαντικό αυτό. Με όσα συμβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο και την Τουρκία, ο τουρισμός πλήττεται, όμως το Κατάκολο δείχνει πως κράτησε τις δυνάμεις του. Αν και είναι θέμα ποιου οικονομικού επιπέδου είναι οι τουρίστες που περιμένουμε, πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθουμε, τα μηνύματα είναι αισιόδοξα. Τα πράγματα θα πάνε καλύτερα όσο θα προχωράμε στη σεζόν Είμαστε στο πλευρό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για να προωθήσουμε κάποια πράγματα. Γίνεται ένα τιτάνιο έργο από το φορέα για το λιμάνι σε όλα τα επίπεδα και στον τομέα της ασφάλειας που αποτελεί το «Α» και το «Ω» για τα λιμάνια και τον τουρισμό. Θέλω να εξάρω το έργο που κάνουν τόσο ο πρόεδρος όσο και ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤ Πύργου, αλλά και ο υπεύθυνος ασφαλείας του λιμένα. Στόχος είναι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στη χερσαία ζώνη λιμένα» τόνισε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα επισήμανε πως στο λιμάνι θα διοργανωθούν διάφορες δράσεις για την ενίσχυση και του εγχώριου τουρισμού, πέραν του «ωραρίου» της κρουαζιέρας.

Από την άλλη σχολίασε αρνητικά το ότι η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας δεν συμπεριέλαβε στην μεγάλη τουριστική έκθεση ITB στο Βερολίνο, τους εμπόρους του Κατακόλου ως φορέα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος