FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινάει σήμερα το 4ο Σεμινάριο Παραδοσιακών χορών Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 28-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Με ηχοχρώματα της παράδοσης

Ξεκινάει από σήμερα το απόγευμα υπό την αιγίδα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας  και της Κοινωφελούς Επιχείρησης, στο Κλειστό γυμναστήριο της πόλης, το 4ο Σεμινάριο Παραδοσιακών χορών Αρχ. Ολυμπίας, που θα διαρκέσει έως και την Κυριακή.

Στο σεμινάριο θα διδάξουν διακεκριμένοι χοροδιδάσκαλοι παραδοσιακών χορών από διάφορους χορευτικούς συλλόγους της Ελλάδας. Παραδοσιακούς χορούς από την ΘΡΑΚΗ, θα διδάξει ο Βαγγέλης Δημούδης, από την ΗΠΕΙΡΟ ο Θανάσης Μπέας, από τις ΚΥΚΛΑΔΕΣ ο Απόστολος Ψαρρός, από την ΚΡΗΤΗ ο Κώστας Μαντζαράπης και από την Πελοπόννησο ο Ηλείος χοροδιδάσκαλος του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου Κώστας Τζανέτος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των μαθημάτων, θα γίνουν ε ημέρες μαθημάτων με 16 συνολικά ώρες διδασκαλίας.

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν  σεμινάρια χορών από την Ήπειρο και τις Κυκλάδες από τις 4 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ, αύριο Σάββατο από την Δυτική Θράκη, Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη και Ήπειρο από τις 10 το πρωί ως τις 8.30 το βράδυ και την Κυριακή από τις 10 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι θα διδαχθούν παραδοσιακοί χοροί από την Θράκη και την Κρήτη.  Στο σεμινάριο συμμετέχουν φίλοι του παραδοσιακού χορού και μέλη συλλόγων παραδοσιακών χορών όχι μόνο από την Ηλεία, αλλά από όλη την Ελλάδα που θα απολαύσουν για ένα τριήμερο την Ηλειακή φιλοξενία.

Τα βραδινά γλέντια της διοργάνωσης, θα φιλοξενηθούν στον υπέροχο χώρο στο «Κτήμα Ηλιοστάσι» – 3ο χιλιόμετρο Πύργου- Ολυμπίας-.

Ωστόσο, εκτός από τα σεμινάρια, το βράδυ και της Παρασκευής και του Σαββάτου, θα πραγματοποιηθούν τα παραδοσιακά γλέντια της διοργάνωσης, με ορχήστρες από τις διδασκόμενες περιοχές, απόψε με χορούς από Ήπειρο, Πελοπόννησο, Νησιά, Κρήτη, Θράκη και αύριο γλέντι με χορούς από Θράκη, Ανατ. Ρωμυλία, Μακεδονία, Κρήτη, Νησιά. Τα γλέντια θα φιλοξενηθούν στον υπέροχο χώρο «Κτήμα Ηλιοστάσι» που θα πλημμυρίσει για δύο βράδια με μουσικές, χορούς και χρώματα παράδοσης την τεράστια πίστα που έχουν ετοιμάσει για τις χορευτικές ομάδες.

Οι συμμετέχοντες εκτός Ηλείας, θα έχουν και ελεύθερο χρόνο να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Ολυμπίας και να κάνουν τα ψώνια τους στην περιοχή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος