FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκίνησε ο Δήμος να στολίζει τον Πύργο

Ημερομηνία: 17-11-2016 | Συντάκτης:

dentra-kopsimo

Μάχη με την καθημερινότητα

– Και φέτος «διαφορετικό» χριστουγεννιάτικο δέντρο

– Προειδοποιεί με πρόστιμα ο Β. Σεϊντής σε όσους ξεραίνουν τα δέντρα

«Τρέχουν» να καλύψουν το κενό που άφησε στην καθημερινότητα η διαχείριση των απορριμμάτων, με στόχο να βελτιώσουν την εικόνα της πόλης που πολύ σύντομα θα έχει φορέσει τα γιορτινά της. Το προσωπικό της  υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Πύργου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Σεϊντής, προσπαθούν με κάθε τρόπο να «συμμαζέψουν» τα κακώς κείμενα στην πόλη, κλαδεύοντας δέντρα, φυτεύοντας λουλούδια και πράσινο και παρεμβαίνοντας όπου κρίνουν απαραίτητο ώστε τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν, το κέντρο να έχει αλλάξει εικόνα.

«Προσπαθούμε σε καθημερινή βάση, να «μαζέψουμε» όλα εκείνα που είχαμε αφήσει, την περίοδο που αντιμετωπίζαμε πρόβλημα με τα σκουπίδια. Με πρωτοβουλία του Δημάρχου και με συντονισμένες προσπάθειες προσπαθούμε να καλύψουμε αυτό το κενό δίνοντας έμφαση στο κέντρο του Πύργου. Η υπηρεσία Πρασίνου, βρίσκεται διαρκώς στο δρόμο, κλαδεύει και περιποιείται τα δέντρα ενώ έχει ήδη ξεκινήσει να τοποθετεί τον εορταστικό διάκοσμο. Έχουμε ήδη επισκευάσει τον παλιό ενώ καταφέραμε να παραγγείλουμε και κάποια καινούργια διακοσμητικά. Θεωρώ ότι μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου θα είναι όλα έτοιμα και μάλιστα με ένα δέντρο έκπληξη στην κεντρική πλατεία που και πάλι θα είναι κάτι το διαφορετικό».

seidis-vasilis

Πρόστιμα σ’ όσους ξεραίνουν δέντρα

Πολλά όμως είναι τα περιστατικά αυθαιρεσιών που διαπιστώνει η υπηρεσία Πρασίνου σε γειτονιές της πόλης αλλά και στο κέντρο, όπου κάποιοι προσπαθούν, ενδεχομένως για να απαλλαχτούν από τα προβλήματα που τους δημιουργούν τα δέντρα, να τα ξεράνουν. «Κατά το κλάδεμα των δέντρων (μουριές, κατάλπες και βραχυχίτωνες) στην περιοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου διαπιστώσαμε ότι κάποιοι αυθαίρετα προσπαθούν να νεκρώσουν τα δέντρα χαρακώνοντας περιμετρικά τους κορμούς τους. Αυτό είναι ότι χειρότερο μπορούσαν να κάνουν διότι προοδευτικά το δέντρο θα ξεραθεί και ήδη κάποια έχουν αρχίσει να πεθαίνουν. Θεωρώ ότι αν μας ενοχλεί ένα δέντρο, μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά, ενημερώνοντας την αρμόδια υπηρεσία πρασίνου του δήμου ή το δασαρχείο για να παρέμβει και όχι προκαλώντας τέτοια σοβαρή ζημιά» είπε φανερά ενοχλημένος ο κ. Σεϊντής και προειδοποίησε ότι όποιος χαρακώσει ξανά δέντρο θα έρθει αντιμέτωπος με αυστηρά πρόστιμα.

dentra-nekrosi


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος