FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκίνησε ο αγώνας και στην Βουπρασία: Με τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες

Ημερομηνία: 10-02-2017 | Συντάκτης:

agrotes-vouprasia

Στους δρόμους βγήκαν το πρωί της Πέμπτης οι αγρότες με τα τρακτέρ τους στην περιοχή της Βουπρασίας. Μετά από μια εβδομάδα ζυμώσεων οι αγρότες με όποια δύναμη είχαν ξεκίνησαν και σε αυτή την πλευρά του νομού το χορό των κινητοποιήσεων. Λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι οι αγρότες απέκλεισαν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου στη διασταύρωση Βάρδας – Ψάρι για περίπου δύο ώρες και πλέον θα προγραμματιστούν επαναλαμβανόμενοι αποκλεισμοί και για τις επόμενες ημέρες. Οι αγρότες τα Βουπρασίας και της βόρειας Ηλείας θα προχωρήσουν και σε κατάληψη της Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας. Δίπλα στους αγρότες βρέθηκαν και εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα τους.

agrotes-vouprasia-spatiotis

Ο εκπρόσωπος του συντονιστικού του μπλόκου της Βόρειας Ηλείας, Ανδρέας Σπιατιώτης αναφέρθηκε στο ξεκίνημα των κινητοποιήσεων. «Ξεκινήσαμε και εμείς οι αγρότες της βόρειας Ηλείας τις κινητοποιήσεις με δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού, συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα των συναδέλφων μας που βρίσκονται στο δρόμο. Υπάρχει μια ακόμα προσυγκέντρωση στα Λεχαινά και ελπίζουμε ότι την ερχόμενη εβδομάδα η κινητοποίησή μας θα μεταφερθεί στο κέντρο της Αμαλιάδας. Θα αποφασίσουμε την Κυριακή το βράδυ πως θα αποφασίσουμε να συνεχίσουμε. Κάθε βράδυ θα αποφασίζουμε για την επόμενη ημέρα και σε ποια κατεύθυνση θα κινηθούμε».

agrotes-vouprasia1

Όσο για το κίνητρο του αγώνα ο κ. Σπατιώτης εξήγησε ότι «αυτή τη στιγμή η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τα πράγματα έχουν αλλάξει, έχουν χειροτερέψει, έχουν τριπλασιαστεί τα προβλήματα και δυστυχώς άλλη λύση από το να βγούμε στο δρόμο δεν υπάρχει. Δεν θέλουμε να ενοχλήσουμε τους πολίτες, αλλά ειρηνικά να διαδηλώσουμε για όλα αυτά που έχουν εξαφανίσει τον αγροτικό τομέα και τείνουν να τον διαλύσουν. Φορολογικό ασφαλιστικό, κόστος παραγωγής και δασική χάρτες που ήρθαν να προστεθούν σε όλο αυτό το τοπίο».

agrotes-vouprasia-tsiros

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας Ανδρέας Τσίρος από την πλευρά του ανέφερε πως ο Εμπορικός Σύλλογος Βάρδας συ παρίσταται στο δίκαιο αγώνα των αγροτών, που είναι αγώνας επιβίωσης. «Καλούμε όλους τους επαγγελματίες και όλους τους αγρότες της περιοχής να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις γιατί είναι πραγματικά ένας αγώνας επιβίωσης και ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουν οι αγρότες προκειμένου να επιβιώσουν και μαζί με αυτούς και εμείς. Τα αντιλαϊκά μέτρα τα οποία εφαρμόζει η Κυβέρνηση με εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρέπει να περάσουν και όλοι μαζί να τα ανατρέψουμε. Επίσης πρέπει να δούμε πολύ σοβαρά το θέμα με τους δασικούς χάρτες οι οποίοι ξεκληρίζουν στην κυριολεξία ένα μεγάλο μέρος από την φτωχή αγροτιά, είτε με το να στερούν τους κλήρους, είτε με επιβάρυνση με υπέρογκα ποσά που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν» κατέληξε ο κ. Τσίρος.

agrotes-vouprasia2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος