FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκίνησε η 2η Γιορτή Προβατίνας στην Πηνεία

Ημερομηνία: 13-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

giorti-provatinas

Αφιερωμένη τον πρόωρα χαμένο Στάθη Κούφη

Ξεκίνησε προχθές και θα ολοκληρώσει τις δράσεις της το Φεβρουάριο του 2017, η 2η Γιορτή Προβατίνας στην Πηνεία, από τον Αγροτικό Σύλλογο της περιοχής. Χθες το προεδρείο του συλλόγου παρουσίασε τις δράσεις της φετινής διοργάνωσης που είναι αφιερωμένη στον αγροτοσυνδικαλιστή Στάθη Κούφη που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Αντώνης Τσουκαλάς εξέφρασε την αισιοδοξία του για καλύτερη διοργάνωση φέτος με βασικό στόχο την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των αγροτών και των κτηνοτρόφων για τα ζητήματα που τους απασχολούν. «Ο στόχος μας θα επιτευχθεί πιστεύω και θα βοηθήσουν όλες αυτές οι εκδηλώσεις που διοργανώνουμε. Θα ανταποκριθούμε στο εγχείρημα που δεν είναι εύκολο. Κάνουμε την προσπάθειά μας και θα δούμε το αποτέλεσμα στην συνέχεια. Ο σύλλογός μας δεν ήταν πολύ ενεργός για ένα διάστημα. Παλιοί και νέοι συνεργαστήκαμε ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

Ο γραμματέας του συλλόγου Δημήτρης Χρέπας παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Ήδη την περασμένη Πέμπτη έγινε στο πνευματικό κέντρο Εφύρας ενημέρωση από μελετητή σχετικά με τα τρέχοντα και αναμενόμενα προγράμματα του νέου προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης. Το μεγάλο παραδοσιακό γλέντι θα γίνει το μεσημέρι (13.00) της 17ης Αυγούστου στην Φάρμα Πολυζωγόπουλου με δωρεάν φαγητό, βραστή προβατίνα, και παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής.

Τον Σεπτέμβριο σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν, θα γίνει ενημέρωση από κτηνιατρική ομάδα για θέματα διαχείρισης και ασθενειών της αιγοπροβατοτροφίας, καθώς επίσης και ενημέρωση από επιστημονική ομάδα γεωπόνων για θέματα ελαιοκομίας.

Τον Οκτώβριο θα υπάρξει ενημέρωση από επισημονική ομάδα γεωπόνων για θέματα μελισσοκομίας και αμπελουργίας. Το Νοέμβριο θα γίνει παρουσίαση τοπικών σπόρων και καλλιεργειών της Πηνείας, ενώ οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το Φεβρουάριο με επίσκεψη των μελών του συλλόγου στην 10η Διεθνή Έκθεση για την κτηνοτροφία (Ζωοτεχνία)

Όπως σχολίασε ο κ. Χρέπας «ως σύλλογος ζητάμε τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις από όλο τον κόσμο και την στήριξη του στα προβλήματα». Παρόντας στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Νώντας Παναγιωτόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος