FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκίνησε η ετήσια εκπαίδευση της Π.Υ. Πύργου

Ημερομηνία: 03-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ξεκίνησε την Τετάρτη και ολοκληρώνεται την Παρασκευή η ετήσια τριήμερη άσκηση του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου. Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αντικείμενα κατάσβεσης πυρκαγιάς υπό δύσκολες συνθήκες όπως οχήματα με υγραέριο, δεξαμενές καυσίμων, φωτιές σε χώρους με παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, παροχή πρώτων βοηθειών σε άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο και αρκετά άλλα. Η εκπαίδευση κορυφώνεται με την ετήσια άσκηση το βράδυ της Παρασκευής 4 Μαΐου, στο χώρο του παλιού οινοποιείου της ΕΑΣ Ηλείας – Ολυμπίας στον Πύργο. Η άσκηση φέρει την κωδική ονομασία “Ενδελέχεια 2018” και το σενάριο της, αφορά σε περιστατικά απεγκλωβισμού και διάσωσης ατόμων από το κτίριο μετά από ισχυρό σεισμό, που προκάλεσε παράλληλα έκρηξη σε εύφλεκτες ύλες και πυρκαγιά.

Στο μεταξύ από χθες υπογράφηκαν οι προσλήψεις 28 εποχικών πυροσβεστών για τις ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου για έξι μήνες και κατανέμονται 13 άτομα στο Π.Κ. Αρχ. Ολυμπίας, 12 άτομα στο Π.Κ. Κρεστένων και τρία άτομα στην Π.Υ. Πύργου.

Χθες ξεκίνησαν την λειτουργία τους και τα πυροφυλάκεια στο νομό Ηλείας, ενώ σταδιακά θα εξακτινωθούν και τα περιπολικά οχήματα για την καλύτερη εποπτεία της υπαίθρου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος