FOLLOW US: facebook twitter

Ξανανοίγει η πλατφόρμα για το στεγαστικό επίδομα των φοιτητών

Ημερομηνία: 19-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Από τις 27 έως και τις 31 Ιουλίου θα παραμείνει ανοιχτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος, για όσους δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μέχρι τις 3 Ιουλίου, που ήταν και η προηγούμενη καταληκτική ημερομηνία.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί προαπαιτούμενο για την καταβολή του επιδόματος είναι ο δικαιούχος να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση.

Και παρά το γεγονός ότι οι φορολογικές δηλώσεις πήραν παράταση έως τις 26 Ιουλίου, η πλατφόρμα για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα έκλεισε στις 3 Ιουλίου, αφήνοντας εκτός αρκετούς δικαιούχους που για διάφορους λόγους δεν είχαν τακτοποιήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή το ζήτημα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Ύστερα από το ζήτημα που προέκυψε το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να επαναλειτουργήσει την πλατφόρμα προκειμένου οι δικαιούχοι να καταθέσουν αιτήσεις και να λάβουν την οικονομική ενίσχυση των 1.000 ευρώ ανά φοιτητή, για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Τονίζεται για ακόμη μία φορά ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση, διαφορετικά το σύστημα απορρίπτει αυτόματα την αίτηση, μια και η διασταύρωση των στοιχείων γίνεται άμεσα, καθώς για να έχει κανείς πρόσβαση στην εφαρμογή του στεγαστικού επιδόματος είναι απαραίτητη η πιστοποίηση μέσω του συστήματος TAXIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος