FOLLOW US: facebook twitter

«Ν’ αγαπάς την ευθύνη»

Ημερομηνία: 16-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

jas_2943

“Ν’ αγαπάς την ευθύνη” έγραφε  ο μεγάλος Νίκος Καζαντζάκης και στην προκειμένη περίπτωση όταν αυτό αφορά τον τόπο μας, η ευθύνη πηγάζει μέσα από το χρέος. Από το χρέος που έχουμε να μην κλείνουμε τα μάτια απέναντι στα προβλήματα, να μην θεωρούμε δεδομένα τα «θαύματα», αλλά να παλεύουμε με νύχια και με δόντια να αλλάξουμε τη μοίρα μας. Γιατί την μοίρα μας, την καθορίζουμε εμείς, αρκεί να το πάρουμε απόφαση και να κινητοποιηθούμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά.

Η ‘Πρωινή’, ανταποκρινόμενη στην δική της ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, συντάχθηκε την κρίσιμη τούτη ώρα με την αγωνία και την απόγνωση των εκατοντάδων Ηλείων αγροτών με τα ροζιασμένα χέρια, που είδαν το βιός τους να καταστρέφεται μέσα σε λίγα λεπτά. Με τα στοιχειά της φύσης, σίγουρα δεν μπορούμε να αναμετρηθούμε. Μπορούμε όμως με την πολιτική ηγεσία που αυτή τη στιγμή είναι σε θέση να δώσει μικρές ανάσες και λόγο ύπαρξης στον Ηλείο αγρότη για να σταθεί ξανά στα πόδια του. Γι αυτό και με το χθεσινό μας πρωτοσέλιδο θέσαμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που επισκέφθηκε τον νομό μας προ των δικών του ευθυνών και τον καλέσαμε να λάβει γενναίες αποφάσεις ΑΜΕΣΑ, γιατί ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Στην προκειμένη περίπτωση τα μισόλογα και τα ημίμετρα δεν χωρούν πουθενά. Η αγροτική παραγωγή της Ηλείας έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα και για να συνεχίσουμε να λεγόμαστε αγροτικός νομός δεν φτάνει μόνο η αποζημίωση των πληγέντων αγροτών, αλλά το παρόν και το μέλλον του πρωτογενούς τομέα πρέπει να μπει σε μια καινούργια βάση με νέες προοπτικές.

Θεωρούμε λοιπόν, ότι αυτήν την ταπεινή μας παρέμβαση, την υπαγόρευε το χρέος μας απέναντι στον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Γιατί ο ρόλος του Τύπου δεν μπορεί να είναι μόνο ενημερωτικός και ειδησεογραφικός και πολύ δε περισσότερο δεν μπορεί να είναι πάντα ευχάριστος και αρεστός σε όλους, αλλά σε κρίσιμες στιγμές πρέπει να ορθώνει το δικό του ανάστημα διεκδικώντας. Θα πρέπει να μπορεί να πιάνει το ρυθμό της κοινωνίας, να γίνεται η ίδια η φωνή της κοινωνίας. Και βεβαίως επειδή δεν διακατεχόμαστε από καμία αλαζονεία και δεν διεκδικούμε εύσημα από κανένα, δεν μονοπωλούμε σε καμία περίπτωση την «αποκλειστικότητα» της παρέμβασης και των όποιων αποτελεσμάτων προκύψουν, γιατί όλος ο τοπικός Τύπος όλες αυτές τις δύσκολες για τον τόπο ημέρες, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αυτό είναι το χρέος όλων μας…

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος