FOLLOW US: facebook twitter

Νύχτα τρόμου για δύο ηλικιωμένα αδέρφια

Ημερομηνία: 02-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

katakolo-listia-ilikiomenous

Τέσσερις ληστές εισέβαλαν στο σπίτι τους τα ξημερώματα της Τετάρτης

Πρωτοφανείς καταστάσεις έζησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης δύο ηλικιωμένα αδέρφια στο Κατάκολο. Τέσσερις κουκουλοφόροι ληστές εισέβαλαν από το παράθυρο στο σπίτι τους και με την απειλή μαχαιριού και κατσαβιδιού τους απέσπασαν το ποσό των 250 ευρώ. Ο Γιάννης και η Μαρία Αρβανίτη 88 και 81 ετών βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους δράστες και ήταν ευτύχημα πως δεν τους κακομεταχειρίστηκαν αφού οι ηλικιωμένοι παρέδωσαν τα χρήματα που είχαν σχεδόν άμεσα.

katakolo-listia-ilikiomenous1

Η ληστεία έγινε από στις 2 τα ξημερώματα. Ο Γιάννης Αρβανίτης διατηρεί το παλιότερο παντοπωλείο στο Κατάκολο εδώ και δεκαετίες. Η οικογένειά του πρόσφυγες από την Αττάλεια έφτασαν στην περιοχή το 1922 και λίγα χρόνια μετά γεννήθηκε ο ίδιος στο Κατάκολο. Προφανώς η εμπορική του δραστηριότητα στοχοποιήθηκε από τους δράστες, που μπήκαν στο σπίτι ακολουθώντας το μικρό στενό διάδρομο στο πλάι του. Έκοψαν το κάγκελο του παραθύρου στην κουζίνα και εισέβαλαν από εκεί προς τα δωμάτια. Πρώτα βρέθηκαν στο υπνοδωμάτιο της 81χρονης και έπειτα σε αυτό του αδερφού της. «Εισέβαλαν τέσσερις κουκουλοφόροι μέσα στο σπίτι και μας το έκαναν ρημαδιό. Φώναζαν «λεφτά – λεφτά». Τα έκαναν όλα λίμπα, ντουλάπες, συρτάρια τα έσπασαν όλα. Στη συνέχεια απειλούσαν πάντα φωνάζοντας. Στα χέρια τους είχαν γάντια και κατσαβίδια. Καλέσαμε την Αστυνομία και είδαν τι έκαναν οι ληστές» περιέγραψε ο 88χρονος Γιάννης Αρβανίτης.

«Εκείνη την ώρα κοιμόμασταν. Μπήκαν από το φεγγίτη στην κουζίνα. Πρώτα πήγαν στο δωμάτιο της αδερφής μου και μετά σε εμένα. Με φίμωσαν πήγα να σηκωθώ και με πέταξαν πάλι κάτι. Έσπασαν μια ντουλάπα ιστορική που έχουμε από τη γιαγιά μας. Ήταν μια περιπέτεια για περίπου 15 λεφτά. Δεν μας χτύπησαν, γιατί τους είπα «αυτά έχω ρε φίλε πάρτα». Δεν μας πείραξαν αφότου δώσαμε τα χρήματα. Κάλμαραν λίγο, έψαξαν παντού και μετά έφυγαν» είπε προσπαθώντας να ξεπεράσει το σοκ της επίθεσης.

katakolo-listia-ilikiomenous2

Οι δύο ηλικιωμένοι μέσα στη νύχτα προσπάθησαν να ηρεμίσουν. Το πρωί ενημέρωσαν την Αστυνομία που ξεκίνησε την διερεύνηση της υπόθεσης. Άνδρες της Ασφάλειας Πύργου και της Σήμανσης ερεύνησαν το χώρο για στοιχεία και έπειτα άρχισαν να αναζητούν άλλα στοιχεία μέσα στο χωριό του Κατακόλου, που αναστατώθηκε από την επίθεση στους δύο ηλικιωμένους.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος