FOLLOW US: facebook twitter

Νοσταλγικό ταξίδι στο παλιό ελληνικό σινεμά: Εξέπληξαν το κοινό οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Πύργου

Ημερομηνία: 23-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

Πάμε σαν άλλοτε σε ένα ταξίδι στο παρελθόν… Στις μνήμες της πόλης μας, στις μνήμες των γονιών μας, στις δικές μας παιδικές μνήμες από τα σινεμά του Πύργου που μεσουράνησαν σε αλλοτινές εποχές μεταπολεμικά, από το ’60 έως και την δεκαετία του ’80, το Παλλάς, το Πάνθεον, το Rex και τον Ορφέα, στις σκοτεινές αίθουσες όπου όλοι βγήκαμε τα πρώτα ραντεβού, ερωτευτήκαμε, ονειρευτήκαμε,  μας ταξίδεψαν για δύο συνεχόμενες βραδιές οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Πύργου.

Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, παρουσίασαν ένα υπέροχο αφιέρωμα στον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο, στην ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο αίθουσα του συνεδριακού της ΠΕ Ηλείας. «Ελα πάρε μου τη λύπη» ο τίτλος της θεατρικής παράστασης, δανεισμένος από το αγαπημένο νοσταλγικό τραγούδι του Μάνου Χατζηδάκη και οι μαθητές έκαναν το θαύμα τους! Εκπληκτική παράσταση στημένη από τους ιδιους και τους καθηγητές τους, με κέφι, μεράκι και ατέλειωτες ώρες δουλειάς, υπέροχες ερμηνείες από τα παιδιά που σκόρπισαν το γέλιο, μας ψυχαγώγησαν και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, αποδεικνύοντας πως κατάφεραν να κάνουν δική τους μια εποχή που δεν γνώρισαν.

Στην παράσταση είδαμε σε θεατρική διασκευή μερικές από τις πιο ωραίες κωμωδίες του Ελληνικού κινηματογράφου, με μουσική και τραγούδια της εποχής, όπως «τον Μπακαλόγατο», «Οι γαμπροί της Ευτυχίας», «Τα κίτρινα γάντια», «Δεσποινίς Διευθυντής», «Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη» και το «Φωνάζει ο κλέφτης», όπου οι μαθητές ερμήνευσαν τους χαρακτηριστικούς ρόλους που είχαν παίξει στις συγκεκριμένες ταινίες πολλοί από τους πιο γνωστούς έλληνες ηθοποιούς εκείνης της εποχής. Ένα μεγάλο στοίχημα, που το κέρδισαν και αξίζουν πολλά – πολλά μπράβο! Ορισμένα δε από τα παιδιά, έδωσαν ρεσιτάλ ηθοποιίας, μα κυρίως όλα τους το καταχάρηκαν και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Εντυπωσιακά ήταν και τα τρέιλερ της κάθε ταινίας, όπου κράτησαν τα παλιά και άλλαξαν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, με τα ονόματα των παιδιών που τους ερμήνευσαν. Εννοείται ότι κάθε όνομα που παρουσιαζόταν στο τρέιλερ με τη φωτογραφία του,  το ακολουθούσε ένα μικρός χαμός από τα επιφωνήματα και τα σφυρίγματα των συμμαθητών τους, που είχαν κάνει στο συνεδριακό «κερκίδα» μαζί με φίλους, γονιούς και συγγενείς! Ένα κλίμα αισιοδοξίας και χαράς που μας χάρισε δύο και πλέον ώρες γέλιου…

Οι συντελεστές της παράστασης

Η παράσταση για την θεατρική απόδοση αποσπασμάτων από τις ελληνικές ταινίες ήταν της Αθηνάς Τσαρμποπούλου στην οποία ανήκε και η διασκευή, σκηνοθεσία και διδασκαλία, ενώ η υποδιευθύντρια Άγγέλικα Παπαγεωργίου ήταν υπεύθυνη για τα υπέροχα βίντεο και την μουσική επιμέλεια. Η επιμέλεια των κειμένων ήταν της Μαρίας Νάρρου. Τα παιδιά συνόδεψε με το ακορντεόν του ο καθηγητής μουσικής Φώτης Παπαθεοδώρου.

Έπαιξαν οι μαθητές Ανδρέας Γαβρηλιάδης, Ειρήνη Ζέζα, Νικολέτα Ζεπάτου, Βενετία Κατσίκα Γιώργος Καψής, Παναγιώτα Ζηλήρου, Δημήτρης Καρβουνιάρη,ς Ζωή Νικολοποούλου Ευανθία Κουσταφέ, Χαράλαμπος Λουκίσας, Βάσω Μοσχονά, Παναγιώτα Μπιστολοπούλου, Άννα Μπούκλη, Αναστασία Παυλοπούλου, Κωνσταντίνος Σαργέντης,  Κωνταντίνος Σκαλτσάς, Παρασκευή Παναγιωτοπούλου, Μαρία- Ελένη Σείνή, Άγγελος Τσιπολίτης, Νικολέτα Τασσοπούλου, Γρηγορία Τζήβα, Βασιλική Τσαμπά, Αλέξανδρος Τσαπάρας, Παναγιώτης Τσέλος και Ιωάννα Ψυχαλίνου και Παναγιώτης Κολοσκόπης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος