FOLLOW US: facebook twitter

ΝΟΔΕ Ηλείας: Υπέρ της παραμονής και της αυτονομίας του ΤΕΙ Πύργου

Ημερομηνία: 12-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

node-zafeiropoulou-tei

Κλιμάκιο της ΝΟΔΕ Ηλείας συναντήθηκε χθες με την Αν. Ζαφειροπούλου

Υπέρ τη αυτονομίας και της παραμονής του τμήματος ΔΟΕΠ &ΤΜ του ΤΕΙ στον Πύργο, τάχθηκε χθες αντιπροσωπεία μελών της ΝΟΔΕ Ηλείας κατά την συνάντηση τους με την πρόεδρο Αναστασία Ζαφειροπούλου στην οποία και εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στον αγώνα και τις προσπάθειες που καταβάλει.

Ο πρόεδρος Χρήστος Γαβράς και τα στελέχη της ΝΟΔΕ Ηλείας Αλέξης Γεωργόπουλος, Θανάσης Κατσίμπελης, Ιάσονας Τσολάκος και Μενέλαος Παπασωτηρίου επισήμαναν ότι επιδίωξη τους είναι το τμήμα, όχι μόνο να παραμείνει στην πόλη αλλά και να ενισχυθεί με προοπτική στο μέλλον να γίνει αυτόνομο. Μάλιστα τόνισαν πως στην επόμενη συνεδρίαση της οργάνωσης τους θα συζητήσουν αναλυτικά όλα τα προβλήματα του τμήματος με στόχο να συμβάλουν στην επίλυση τους.

«Γνώμη μας είναι ότι ΤΕΙ πρέπει να λειτουργεί ως αυτόνομο, με σεβασμό στη διοίκηση και στους σπουδαστές μας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας Χρήστος Γαβράς ενώ ο τομεάρχης Παιδείας Αλέξης Γεωργόπουλος  επισήμανε ότι το ΤΕΙ θα πρέπει να γίνει αυτόνομο και να αγκαλιαστεί από την κοινωνία και την δημοτική αρχή καθώς επίσης να στηριχθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Το μέλος της ΝΟΔΕ Θανάσης Κατσίμπελης, πρόσθεσε ότι η Ηλεία θα έπρεπε να είναι κέντρο παιδείας και πολιτισμού για την Ελλάδα και τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης του τμήματος και της προσθήκης κι άλλων τμημάτων στον Πύργο ενώ ο συντονιστής της ΝΟΔΕ Ιάσονας Τσολάκος ξεκαθάρισε πως η κοινωνία και οι φορείς του Πύργου είναι σύμμαχοι του ΤΕΙ.

«Με συγκινείτε, άλλα διαβάζω και άλλα βλέπω…»

Η πρόεδρος του τμήματος, Αναστασία Ζαφειροπούλου εξέφρασε τη συγκίνησή της για την υποστήριξη, αναφέροντας πως μέχρι τώρα έχει εισπράξει άλλη εικόνα… «Με συγκινείτε γιατί άλλα διαβάζω και άλλα βλέπω να γίνονται αρχίζοντας από τον πρώτο πολίτη του Πύργου. Δεν ξέρω γιατί καταφέρεται εναντίον μου και εναντίον του τμήματος, χωρίς καν να έχει συνομιλήσει μαζί μου. Πρώτη επαφή με τον δήμαρχο ήταν όταν πρωτοεξελέγη δήμαρχος και του εξέθεσα το πρόβλημα της γραμματειακής υποστήριξης και άλλα τρέχοντα θέματα. Δεν βρήκαμε την κατάλληλη ανταπόκριση και έχει φτάσει στο σημείο να μας ζητά να αδειάσουμε το κτίριο λέγοντας ότι δεν προσφέρουμε τίποτα στην κοινωνία του Πύργου  και ότι τον έχουμε εξαπατήσει – σε ποια επίπεδα δεν ξέρω. Εγώ ήρθα εδώ γιατί με έστειλε η υπηρεσία και εντάχθηκα στο τμήμα γιατί δεν είχε μόνιμο προσωπικό. Σήμερα έχουμε άλλα δυο μόνιμα μέλη, αλλά δεν είναι επαρκές το προσωπικό. Έχουμε ζητήσει και την προκήρυξη των δύο θέσεων για μόνιμο προσωπικό με στόχο να φτάσουμε στους 5, ενώ έχουμε πρόβλημα με την έλλειψη διοικητικού προσωπικού, αφού ένας άνθρωπος λειτουργεί τις γραμματείες δυο τμημάτων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος