FOLLOW US: facebook twitter

Νεκρός μέσα στη δεξαμενή: Εργατικό δυστύχημα με θύμα 32χρονο σε μονάδα επεξεργασίας υποπροϊόντων κρέατος στους Αγ. Θεοδώρους Λεχαινών

Ημερομηνία: 23-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Στο πένθος βυθίστηκε ο Σταφιδόκαμπος και η περιοχή του Κάμπου, με το θάνατο του 32χρονου Άγγελου Φιλιππόπουλου. Το άτυχο παλικάρι, πατέρας δύο ανήλικών παιδιών, έχασε τη ζωή του χθες το πρωί, ενώ βρισκόταν στη δουλειά του σε εργοστάσιο επεξεργασίας υποπροϊόντων κρέατος στους Αγ. Θεόδωρους Λεχαινών. Το εργατικό δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις δέκα, όπου ο 32χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα σε ανοιχτή δεξαμενή με λύματα.

Τον 32χρονο εντόπισαν συνάδελφοί του, όταν αρχικά τον αναζήτησαν και δεν τον βρήκαν στο πόστο του. Άρχισαν να ψάχνουν πλέον παντού και τον εντόπισαν μέσα στη μικρού βάθους δεξαμενή, χωρίς τις αισθήσεις του. Στο χώρο κλήθηκε γιατρός, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν για καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση ο 32χρονος δεν επανήλθε.

Μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Γαστούνης όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

Στο χώρο του εργοστασίου έφτασαν αργότερα και αστυνομικοί στο πλαίσιο της προανάκρισης της υπόθεσης με επικεφαλής τον αναπληρωτή Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας Βαγγέλη Αναγνωστάκη. Έκαναν αυτοψία στο χώρο που βρέθηκε νεκρός ο 32χρονος και συνομίλησαν με το διευθυντή του εργοστασίου αλλά και με εργαζόμενους που εντόπισαν το συνάδελφό τους. Αναφέρθηκε πως ο 32χρονος φορούσε τον προβλεπόμενο εξοπλισμό όπως κάθε μέρα. Είναι πιθανό όμως οι αναθυμιάσεις να τον επηρέασαν και να του προκάλεσαν λιποθυμία για να πέσει μέσα στη δεξαμενή, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ο θάνατός του να προήλθε από άλλα παθολογικά αίτια.

Από την πλευρά της εταιρίας ο νόμιμος εκπρόσωπος της δήλωσε συντετριμμένος για το θάνατο του παλικαριού. Στην τοποθέτησή του εξήγησε πως η εταιρία δεν φέρει ευθύνη, καθώς είχαν ληφθεί, όπως δήλωσε, όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας. Όπως επίσης έγινε γνωστό εκ μέρους της εταιρίες, στο χώρο της δεξαμενής υπάρχει άνοιγμα από πάνω. Το βάθος της δεξαμενής – επιφάνεια των λυμάτων – είναι περίπου στους 20-30 πόντους και οι εργαζόμενοι μπαίνουν μέσα φορώντας γαλότσες και ειδικό εξοπλισμό. Αναφέρθηκε επίσης πως ο έλεγχος  των μηχανημάτων αποτελεί καθημερινή διαδικασία που ακολουθούν οι εργαζόμενοι, όπως ο Άγγελος Φιλιππόπουλος που εργαζόταν τους τελευταίους 18 μήνες στην εταιρία. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο ιδιοκτήτης της εταιρίας που έφτασε στο εργοστάσιο των Αγ. Θεοδώρων συνελήφθη στο πλαίσιο των διαδικασιών του αυτοφώρου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος