FOLLOW US: facebook twitter

«Νεκρή» Κυριακή χθες για την αγορά της Ηλείας

Ημερομηνία: 06-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Κλειστά παρέμειναν τα καταστήματα στον Πύργο και τις μεγάλες πόλεις του νομού

Κλειστά παρέμειναν χθες τα περισσότερα καταστήματα του Πύργου και όλης της Ηλείας πλην ελαχίστων εξαιρέσεων κυρίως μαγαζιών που ανήκουν σε αλυσίδες, αν και η Κυριακή 5 Νοεμβρίου βάσει του άρθρου 16 του ν. 4177/13, είναι μία από τις επτά που τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ επιτρέπονται να είναι ανοιχτά καθώς είναι η πρώτη Κυριακή εκπτωτικής περιόδου.

Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τα καταστήματα στην πόλη του Πύργου παρέμειναν κλειστά

 

Ωστόσο οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Ηλείας, με αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων, τάσσονται κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές και έτσι οι έμποροι τηρώντας τις αποφάσεις αυτές αν και διανυουμε περίοδο ενδιάμεσων εκπτώσεων κράτησαν τα μαγαζιά τους κλειστά. Από την άλλη χθες η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος –ΟΙΥΕ- είχε κηρύξει 24ωρη Πανελλαδική απεργία στην οποία συμμετείχε και το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Ηλείας που δίνουν τον αγώνα τους ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Έτσι χθες στον Πύργο η πλειοψηφία των καταστημάτων είχε βάλει λουκέτο, η αγορά κυρίως σε Μανωλοπούλου, Ερμού και Γερμανού ήταν νεκρή ενώ ανοιχτά ήταν ελάχιστα καταστήματα πολυεθνικών και μεγάλων σούπερ μάρκετ στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου.

Πάντως αν και η αγορά ήταν κλειστή, η κίνηση ήταν αυξημένη και στην κεντρική πλατεία και στην πλατεία δικαστηρίων, κυρίως στα καφέ της πόλης, ενώ αρκετοί καταναλωτές έκαναν την βόλτα τους παρατηρώντας τις βιτρίνες και τις προσφορές στα καταστήματα για να κάνουν τα ψώνια τους τις επόμενες ημέρες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος