FOLLOW US: facebook twitter

ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ: Παρεμβάσεις για Κτηνοτροφία και Νέα ΚΑΠ

Ημερομηνία: 19-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Σήμα κινδύνου για την ελληνική κτηνοτροφία. Σύσταση Ομάδας Εργασίας που θα αναλάβει τη διαβούλευση με φορείς και παραγωγούς, σε περιφερειακές συσκέψεις για την αναθεώρηση της ΚΑΠ.

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ, λαμβάνοντας τα μηνύματα από τους Συνεταιρισμούς μέλη του φορέα και τους χιλιάδες παραγωγούς που εκπροσωπεί, στη τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, μεταξύ άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν, εκτενώς ασχολήθηκε με τα διαρκώς διογκούμενα προβλήματα του κλάδου της κτηνοτροφίας, αλλά και με την πρόκληση της αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Για την σε κρίση ελληνική κτηνοτροφία και τον τομέα του γάλακτος, κοινός τόπος μεταξύ των μελών του Δ.Σ. ήταν η ανάγκη άμεσων και αποφασιστικών παρεμβάσεων από την πολιτεία, προκειμένου να επανέλθει τουλάχιστον η ισορροπία στον χώρο, ο οποίος και μετρά απώλειες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ τον τελευταίο χρόνο.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στο οποίο συμμετέχει και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας κ. Γεράσιμος Καλλιμώρος , κατόπιν διεξοδικής συζήτησης και αφού εκφράστηκαν μια σειρά από επιμέρους προβληματισμοί και προτάσεις, αποφασίστηκε η συγκρότηση Ομάδας Εργασίας, κύριο αντικείμενο της οποίας θα είναι να καταθέσει, στο πλαίσιο της διαβούλευσης που είναι σε εξέλιξη σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ολοκληρωμένη πρόταση.

Για τη διαμόρφωση της πρότασης αυτής θα ξεκινήσει άμεσα ένας ευρύτατος κύκλος επαφών, διαβουλεύσεων και συζητήσεων τόσο με θεσμικούς φορείς όσο και με τους ίδιους τους Συνεταιρισμούς, αλλά και τους άμεσα ενδιαφερόμενους παραγωγούς. Προγραμματίζονται έτσι, μεταξύ άλλων ενεργειών, περιφερειακές διασκέψεις και ημερίδες, προκειμένου να ενσωματωθούν στην τελική πρόταση όλες οι απόψεις και να διασφαλιστεί ότι αυτό που η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ θα καταθέσει θα περιλαμβάνει πράγματι κάθε παράμετρο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος