FOLLOW US: facebook twitter

ΝΕΑΡ 2018 και φέτος στην Βουπρασία με άρωμα… πεύκου – 8-9 και 10 Ιουνίου: Στο πευκόδασος Φάλαρι οι δράσεις

Ημερομηνία: 07-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Εκπαίδευση, Νέα
Πανέτοιμοι οι εθελοντές για την νέα δράση του ΝΕΑΡ! Βεβαίως δεν χώρεσαν εννοείται όλοι σε μια φωτογραφία…

 

Για τέταρτη συνεχή χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΝΕΑΡ, μια ιδέα του Κώστα Διαμαντόπουλου,καθηγητή Φυσικής Αγωγής και δασκάλου χορού,πραγματοποιείται στη Βουπρασία, ενισχύοντας την αντίληψη ότι η συμμετοχή,η συλλογικότητα,η δράση,η φαντασία,το παιχνίδι μπορούν να βγουν από τα στενά όρια τηςσχολικής τάξης μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση και οπτική, που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τα παιδιά. Στην προετοιμασία των δράσεων συνεισφέρουν βάζοντας το δικό τους λιθαράκι οι εθελοντές και όπως τονίζει ο κ. Διαμαντόπουλος «ο εθελοντισμός είναι από τα πιο όμορφα κομμάτια του ΝΕΑΡ».

Ο νεοιδρυθείς σύλλογος ΝΕΑΡοCOSMOS στη Βάρδα σε συνεργασία με το δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης ετοίμασαν το ΝΕΑΡόδασος,αφού φέτος τόπος διεξαγωγής του ΝΕΑΡ είναι το πευκόδασος και η παραλία στη θέση Φάλαρι, κοντά στην Μανολάδα,την Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή στις 8-9-10 Ιουνίου.

Με το άρωμα του πεύκου και την αρμύρα της θάλασσας 130 παιδιά θα έχουν ενεργό συμμετοχή σε ποικίλες δράσεις.40 επιπλέον εθελοντές(μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου,γονείς και εκπαιδευτικοί) θα συντονίζουν τις δράσεις.

Ενδεικτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινές δράσεις όπως παιχνίδια συναγωνισμού στην παραλία και εικαστικά εργαστήρια μέσα στο δάσος,ενώ στις απογευματινές δράσεις τη σκυτάλη παίρνουν ζογκλέρ,σόου σαπουνόφουσκας,γιόγκα  και προβολή ταινίας από το φεστιβάλ κινηματογράφου της Αρχαίας Ολυμπίας που είναι ελεύθερη για το κοινό.

Όλες οι δράσεις επιτελούν παιδαγωγικούς σκοπούς,με βαρύνουσα την δημιουργική επαφή των παιδιών με τη φύση ως πηγή ζωής,χαράς και ευεξίας.
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για το κοινό το οποίο μπορεί σε ορισμένες δράσεις να συμμετέχει.

Να σημειώσουμε επίσης ότι ο ΝΕΑΡoCOSMOS κληρώνει στο ΝΕΑΡοΔΑΣΟΣ στο Φάλαρι ένα ποδήλατο από το κατάστημα του Αρτέμη Διαμαντόπουλου. Ο νικητής θα ανακοινωθεί την Κυριακή στην λήξη των δράσεων και όσοι φίλοι θέλουν μπορούν να ενισχύσουν το Σύλλογο με την προμήθεια λαχνών από τα μέλη του Συλλόγου ΝΕΑΡοΔΑΣΟΣ.

Ο ΝΕΑΡόκοσμος είναι πανέτοιμος για να περάσει ένα υπέροχο τριήμερο στο δάσος με ποικίλες παιδαγωγικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες στην παραλία και στο δάσος που θα θυμάται για πάντα! Άλλωστε τα περισσότερα παιδιά γνωρίζοντας από άλλες χρονιές το ΝΕΑΡ αδημονούν να έρθει η Παρασκευή και να ξεκινήσουν. Άλλωστε το περασμένο Σάββατο έγινε μια πρώτη γνωριμία – για όσους δεν το ήξεραν- με το πευκόδασος στο Φάλαρι, όπου ποδηλάτες μικροί και μεγάλοι του ΝΕΑΡ με αφετηρία τη Βάρδα περιηγήθηκαν στο δάσος σε μια ωραία απογευματική βόλτα.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος