FOLLOW US: facebook twitter

ΝΕΑΡ 2017: Ραντεβού του χρόνου

Ημερομηνία: 17-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

Ένα άλλο σχολείο στο φινάλε της χρονιάς

Η Νέα Μανωλάδα και η Άνοιξη (Έαρ) έχουν μάθει τα τελευταία χρόνια να συμπορεύονται αρμονικά. Η «ΝΕΑΡ» έρχεται τα τελευταία τρία χρόνια για να φέρει την «άνοιξη» στη Νέα Μανωλάδα. Όχι μόνο ως εποχή, αλλά και ως διάθεση και ως διαφορετική αντίληψη, μια εναλλακτική αντιμετώπιση των πραγμάτων, η άνοιξη στα σχολικά δεδομένα.

Στο σχολείο που φέτος βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» λόγω των αντιδράσεων μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για την κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων, σε ένα διαφορετικό αλλά τίμιο αγώνα για να κατακτήσουν τα αυτονόητα, ολοκληρώθηκαν χθες οι δράσεις για τη φετινή ΝΕΑΡ. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς πρωταγωνίστησαν σε ένα πλήθος δραστηριοτήτων κλείνοντας την σχολική χρονιά με τον πιο ευχάριστο τρόπο και δίνοντας ραντεβού για το Σεπτέμβρη.

«Με τη ΝΕΑΡ φιλοδοξούμε και ελπίζουμε να φέρουμε την άνοιξη στα σχολικά δεδομένα και να γίνει το σχολείο μας αληθινό πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες μας στην τοπική κοινωνία και δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές μας να αναπτύξουν και να καλλιεργήσουν και άλλες πλευρές της προσωπικότητας και των χαρισμάτων τους μέσα από τις τέχνες, τον αθλητισμό, το παιχνίδι, την αναζήτηση, την περιπέτεια, την αγάπη για το περιβάλλον.

Με εφόδια το μεράκι, την έμπνευση, τη δουλειά και τη χαρά μας, παρά τα ΠΡΟΚΑΤ και τη μούχλα, για έξι μέρες, μέσα από μουσικές, ζωγραφιές, θέατρο, κατασκευές, εργαστήρια, προβολές, κινηματογράφο, παιχνίδια, εξορμήσεις στη φύση, περιβαλλοντικές δράσεις, κατασκήνωση, κ.α., θα δράσουμε, θα δημιουργήσουμε, θα παίξουμε, θα μάθουμε …» ανέφερε μεταξύ άλλων στην φετινή πρόσκληση η εκπαιδευτική κοινότητα της Νέας Μανωλάδας.

Ο διευθυντής του σχολείου Διονύσης Κυπριώτης τόνισε σε δηλώσεις του πως «… η χρονιά κλείνει πολύ δημιουργικά για όλους μας. Για τρίτη χρονιά διοργανώνουμε τη ΝΕΑΡ για τους μαθητές, όμως με τους γονείς και τους εθελοντές να αποτελούν τους κυριότερους υποστηρικτές της προσπάθειας αυτής. Ελπίζουμε πως θα συνεχίσουμε αυτή τη γιορτή κάθε χρόνο για τα παιδιά μας, τους μαθητές μας, που περιμένουν πως και πως να φτάσουν αυτές οι ημέρες» σχολίασε μεταξύ άλλων.

Το πρόγραμμα των δράσεων περιλάμβανε μεταξύ άλλων, ποδηλατάδα στο Κουνουπελάκι, στήσιμο σκηνών, προβολές ταινιών, κατασκήνωση, μουσικοκινητικά παιχνίδια, δράσεις για γονείς, θεατρικές παραστάσεις, μαθήματα σκάκι, ντάμα και τρίλιζα, σκυταλοδρομίες, παράσταση Καραγκιόζη, εργαστήρια χειροτεχνίας, ζωγραφικής, θεατρικού παιχνιδιού, κινουμένου σχεδίου παράσταση από τους Χ-Saltibagos και συναυλία με τους Passe-partout…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος