FOLLOW US: facebook twitter

Να μην έρθουν για… τουρισμό!

Ημερομηνία: 20-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Σημαντικό παράθυρο ευκαιρίας για την Ηλεία η Ημερίδα στο Κατάκολο

Αρχικά θα πρέπει να υπερτονίσουμε ότι δεν έρχονται κάθε μέρα τρεις υπουργοί στην αυλή σου, και μάλιστα όχι όποιοι κι όποιοι αλλά ακριβώς εκείνοι των οποίων το χαρτοφυλάκιο συνδέεται ευθέως με αναπτυξιακές σου δυνατότητες και την ανάδειξη του συγκριτικού σου πλεονεκτήματος. Κατά δεύτερον είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι μαζί τους έρχονται πανεπιστημιακοί,  ανώτεροι διοικητικοί και εκπρόσωποι εταιρειών οι οποίες δραστηριοποιούνται με διάφορους τρόπους στο τουριστικό προϊόν.

Ακόμη, ένα σημαντικό στοιχείο το οποίο προσλαμβάνει τόσο θετικές όσο και αρνητικές προεκτάσεις, είναι το ίδιο το αντικείμενο της ημερίδας. Κι αυτό διότι κι άλλες φορές στο παρελθόν έχουν λάβει χώρα αντίστοιχες εκδηλώσεις και έχουν πράγματι προκύψει πολύ χρήσιμα συμπεράσματα, δίχως όμως τις περισσότερες φορές να μετουσιώνονται τελικά σε ανάλογης έκτασης υποδομές και διαδικασίες. Γιατί αυτό είναι το πρόβλημα και αυτό εντέλει είναι ένα εκ των βασικών καθηκόντων του κράτους: Να δημιουργεί τις απαραίτητες υποδομές και να θεσπίζει αντίστοιχα τις διαδικασίες οι οποίες εκ των πραγμάτων θα διανοίξουν πλήρως τις δυνατότητες του κάθε νομού.

Όπως όλη η χώρα, έτσι και η Ηλεία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και αυτό διότι ανεξαρτήτως των διαφορετικών απόψεων και των ενστάσεων, από τις 21 Αυγούστου το ενδιαφέρον μετατίθεται οριστικά στην επόμενη μέρα. Είτε λοιπόν η Ηλεία θα κάνει το άλμα προς τα εμπρός με την απολύτως απαραίτητη συνεπικουρία και καθοδήγηση του κεντρικού κράτους, είτε θα παραμένει εγκλωβισμένη σε αυτό το μεταβατικό στάδιο, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Το τελευταίο προϋποθέτει βεβαίως ότι οι υπουργοί και η υπουργός δεν θα έρθουν για… τουρισμό, αλλά για να μιλήσουν για τον τουρισμό και κυρίως για να μας πουν, αυτοί που έχουν και τις αντίστοιχες υποστηρικτικές δομές, αν υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός για την Ηλεία και πώς μπορεί να πραγματωθεί. Χθες., όχι αύριο, γιατί περιμέναμε πολύ καιρό και θέλουμε να ελπίζουμε ότι έχει έρθει επιτέλους το πλήρωμα του χρόνου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος