FOLLOW US: facebook twitter

«Να εκμεταλλευτούμε το πακέτο Γιουνκέρ για την αξιοποίηση του Κατακόλου»

Ημερομηνία: 13-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

node-paketo-giounker-katakolo-protasi-katsifaras

Πρόταση Μανώλη Κεφαλογιάννη από τον Πύργο- Συνέντευξη τύπου και σύσκεψη στο Λιμενικό Ταμείο

Να εκμεταλλευτεί η χώρα και εν προκειμένω  η Ηλεία το πακέτο Γιούνκερ για την αξιοποίηση του Κατακόλου ως την κορυφαία πύλη εισόδου της Δυτικής Ελλάδας με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων που θα χαρακτηρίζουν την περιοχή για να δημιουργηθούν συνθήκες ευημερίας στους κατοίκους του νομού, πρότεινε χθες ο πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και ευρωβουλευτής- επικεφαλής της Ομάδας Ευρωβουλευτών της ΝΔ.  Μανώλης Κεφαλογιάννης, που βρέθηκε χθες στον Πύργο, προσκεκλημένος της ΝΟΔΕ Ηλείας στην κοπή της πίτας που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο εστιατόριο ΑΙΓΛΗ. Ο κ. Κεφαλογιάννης το απόγευμα παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηλείας, ενώ λίγο νωρίτερα συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου.

node-paketo-giounker-katakolo-protasi-katsifaras1

Τον κ. Κεφαλογιάννη προλόγισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας κ. Χρήστος Γαβράς και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κώστας Τζαβάρας τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα από τα πιο ικανά και λαοπρόβλητα στελέχη της ΝΔ, που και ως επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ είναι από τις πιο σημαντικές παρουσίες. Από την πλευρά του ο κ. Κεφαλογιάννης ευχαρίστησε την ΝΟΔΕ για την πρόσκληση και τόνισε ότι βρίσκεται σε μια περιοχή όπου το 45% των κατοίκων της ασχολούνται με την γεωργία, αλλά δυστυχώς σήμερα οι αγρότες που του εξέθεσαν και τα προβλήματά τους περνούν δύσκολες ημέρες και η φορολογική λαίλαπα της κυβέρνησης τους οδηγεί έξω από την διαδικασία της παραγωγής τους,  σε μια χώρα που έχει  ωφεληθεί 120 δις ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κοινή Αγροτική Πολιτική.

«Μια χώρα που είχε επάρκεια σε αγροτικά προίόντα και μεγάλες εξαγωγές και από τότε που μπήκαμε στην Ε.Ε είναι αρνητικη η εξέλιξη του πρωτογενούς τομέα και δεν καλύπτουν ούτε το 30% των αναγκών της ελληνικής οικογένειας. Αυτό είναι μια προτεραιότητα στην πολιτική μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αγροτικός τομέας της ΝΔ έκαναν μια ολοκληρωμένη πρόταση για τον αγροτικό κόσμο βεβαίως μέσα σε δύσκολες συνθήκες, πώς θα κάνουμε τον αγροτικό τομέα να λειτουργήσει με προστιθέμενη αξία έτσι ώστε να βγει η χώρα μας από την κρίση.»

Παράλληλα ο κ. Κεφαλογιάννης, καυτηρίασε τα αναπτυξιακά ελλείμματα της Ηλείας, τονίζοντας πως δεν έχει δει άλλη περιοχή  με εξαίρεση την πατρίδα μου την Κρήτη- που να έχει τέτοια ελλείμματα σε υποδομές και στο οδικό δίκτυο.

«Επέλεξα αυτή τη φορά να έρθω από τον δρόμο της Καλαμάτας στην Ηλεία. Δρόμος να έρθεις στο Κατάκολο, Ζαχάρω κλπ δεν υπάρχει, είναι πραγματικά έξω από τις προδιαγραφές μιας πολιτισμένης χώρας. Ελπίζω και εύχομαι το έργο που ξεκινάει με την ολοκλήρωση της Αθηνών- Πατρών, να ολοκληρωθεί και να φτάσει στην Ηλεία»

Όσον αφορά το Κατάκολο και με αφορμή την συνάντηση που είχε το μεσημέρι στο Λιμενικό Ταμείο,  επισήμανε ότι είναι μια πύλη εισόδου της Ελλάδας για εκατομμύρια επισκέπτες και που δεν την αναδεικνύουν με τον τρόπο που πρέπει και δεν απολαμβάνει την προστιθέμενη αξία που έχει όλη η περιοχή  από μια προίκα θεού.

node-paketo-giounker-katakolo-protasi-katsifaras2

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε κι εκεί τα σύγχρονα εργαλεία. Και ήδη χάσαμε μια τέτοια ευκαιρία στο παρελθόν.  Στο Κατάκολο στην σύσκεψη που έγινε στο Λιμενικό Ταμείο, είπα ότι αυτή η περιοχή μου ταιριάζει κι αν δεν ταιριάζαμε, δεν θα συμπεθεριάζαμε. Και είχαμε κάνει τότε μια σημαντική πρόταση, να γίνει μια Α.Ε που θα συνέδεε τα όμορα λιμάνια με την συμμετοχή της περιφερειακής και Τ.Α με ένα τεράστιο πρόγραμμα που είχαμε υπογράψει τότε με την Ευρωπαϊκη Τράπεζα Επενδύσεων, για μια επένδυση του 1 δις ευρώ με πολύ χαμηλό επιτοκιο. Αυτή η ευκαιρία χάθηκε. Σήμερα έχουμε μια άλλη ευκαιρία, το πακέτο Γιούνκερ από την Ε.Ε που είναι 300 δις για την επόμενη πενταετία, το πρόγραμμα θα επεκταθεί και η Ελλάδα δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα όπως άλλες χώρες. Πολύ μικρές δεσμεύσεις ή μικρότερα έργα. Γι αυτό μια πρόταση που πρέπει να γίνει και το έχουμε συζητήσει και με τον περιφερειάρχη, θα το συζητήσουμε και με τον δήμαρχο, είναι να αξιοποιήσουμε αυτό το μεγάλο πακέτο που θα μπορούσε να φέρει επενδύσεις τέτοιες που θα χαρακτηρίζουν την περιοχή. Δεν μπορεί όλη η δύναμη της Ελλάδας να έρχεται από την αρχαιότητα, πρέπει με σύγχρονα μέσα να προβάλλουμε και την σύγχρονη Ελλάδα, να έχουμε ένα σημείο αναφοράς και αυτό μπορεί να είναι η πύλη εισόδου του Κατακόλου για τον τουρισμό, για την Δυτική Ελλάδα. Πρέπει να βρεθεί κοινός τόπος, κοινός βηματισμός στην προσπάθεια της τοπικης κοινωνίας για να δημιουργήσουμε πρόσθετη δυνατότητα ευημερίας της περιοχής.»

Καταλήγοντας ο κ. Κεφαλογιάννης, ανέφερε ότι θα ήταν ευχής έργο να ανανεωθεί αυτή η συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, «όχι μόνο προβάλλοντας τον Πολιτισμό μας, αλλά και στο κομμάτι των επενδύσεων και να συνεργαστούν με τα άξια στελέχη της ΝΔ για να φέρουν θετικά αποτελέσματα και να πουν κάποτε «ότι προσθέσαμε ένα λιθαράκι για να πάει μπροστά αυτός ο τόπος.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος