FOLLOW US: facebook twitter

«Να διεκδικήσουμε το σχολείο που μας αξίζει»

Ημερομηνία: 07-11-2016 | Συντάκτης:

mathites-poreia-afisa

Μαθητική πορεία σήμερα στην Αμαλιάδα – Πανελλαδική η κινητοποίηση σε δεκάδες πόλεις ταυτόχρονα

Με κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και στην Αμαλιάδα,  σήμερα το πρωί οι μαθητές βγαίνουν στους δρόμους και  δηλώνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν  “το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει”.  Η Πανελλαδική μαθητική κινητοποίηση, οργανώνεται από το Συντονιστικό των μαθητών της Αθήνας και επεκτείνεται σε όλη τη χώρα, ενώ στηρίζεται από την ΟΛΜΕ που καλεί γονείς και μαθητές να συμμετέχουν δυναμικά.

mathites-poreia

Στο κάλεσμά τους οι μαθητές για το συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αμαλιάδα αναφέρουν:

«Όλοι σήμερα 7 Νοεμβρίου στη Μαθητική πορεία στην Αμαλιάδα, στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Μπελογιάννη. Δεν τους χαρίζουμε τα όνειρά μας! Ενώνουμε τη φωνή μας σε όλη την Ελλάδα!

Ο μόνος δρόμος είναι ο συντονισμένος αγώνας των μαθητών για να καλυφθούν οι ανάγκες μας για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, για μια παιδεία που δεν θα είναι εμπόρευμα. Διεκδικούμε Δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλους! Μαθητικός ξεσηκωμός, πλημμυρίζουμε τους δρόμους».

Η ΟΛΜΕ στο δικό της μήνυμα σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς αναφέρει:

“Μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας παλεύουμε για: Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά. Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό δημόσιο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των πραγματικών κενών στα σχολεία. Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. Στήριξη της Ειδικής αγωγής. Καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων. Διεκδικούμε 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων στο συλλαλητήριο, το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα, 7/11 από τις 11.00 έως τις 14.00”

Μέσα από συλλογικές διαδικασίες, οι μαθητές έχουν ήδη δώσει αγωνιστικά ραντεβού για τη Δευτέρα, πέρα από την Αθήνα, σε μια σειρά από πόλεις όλης της χώρας. Το ραντεβού των Ηλείων μαθητών θα είναι στην Αμαλιάδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος