FOLLOW US: facebook twitter

Ναζί «Μακεδονομάχοι» [Βίντεο – Ντοκουμέντο]

Ημερομηνία: 19-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ένα βίντεο – ντοκουμέντο αποτυπώνει με απόλυτη σαφήνεια ποιος έδωσε τον «τόνο» στο «συλλαλητήριο» στο Σύνταγμα το Σάββατο κατά της συμφωνίας για το Μακεδονικό.

Στο βίντεο καταγράφεται ομάδα των «αγνακτησμένων Μακεδονομάχων» να τραγουδά τον – ελληνικό – Εθνικό ‘Υμνο… υψώνοντας το χέρι για τον γνωστό ναζιστικό χαιρετισμό, λίγο πριν επιχειρήσουν να εισβάλουν στην Βουλή, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια και να αποκρουστούν από την αστυνομία.

Χαρακτηριστική της νεοναζιστικής τακτικής είναι και η απόπειρα συγκάλυψης της ναζιστικής ιδεολογίας στις δράσεις τους. Η κίνηση ενός από την ομάδα των ναζιστών να κατεβάσει το χέρι του διπλανού του από τον χαιρετισμό, αντιλαμβανόμενος την κάμερα, είναι ενδεικτική.

Μπροστάρηδες στο «συλλαλητήριο» αλλά και τις απόπειρας εισβολής στη Βουλή υπενθυμίζεται πως ήταν οι τρεις χρυσαυγίτες βουλευτές, οι Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Αστυνομικές πηγές σημείωναν πως ήταν αυτοί που παρακινούσαν τους συγκεντρωμένους σε εισβολή και κατάληψη της βουλής, ενώ κοινοβουλευτικές πηγές και ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμιζαν πως υπήρξε «οργανωμένο σχέδιο επίθεσης στη Βουλή από τα Τάγματα Εφόδου της ΧΑ».

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Κώστας Μπαρμπαρούσης είχε καλέσει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε πραξικόπημα από το βήμα της Βουλής. Όσα είπε στοιχειοθετούν απόλυτα τις κατηγορίες στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, και ο Νίκος Μιχαλολιάκος, για να σώσει εαυτόν, τον διέγραψε υποστηρίζοντας πως «οι δηλώσεις του δεν συνάδουν με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής». Όμως ο Μπαρμπαρούσης, που αρχικά διέφυγε των αρχών και τελικά συνελήφθη για τις προτροπές του σε πραξικόπημα, μόνο προσωπικές θέσεις δεν εξέφραζε. Πρώτος ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει δώσει τη γραμμή σε συγκεντρώσεις της ναζιστικής οργάνωσης και τον έχουν ακολουθήσει πολλά «πρωτοπαλίκαρά» του…

κοίτα να δεις που οι αγανακτισμένοι πολίτες, οι παραπλανημένοι ψηφοφόροι τραγουδούν τον εθνικό ύμνο χαιρετώντας ναζιστικά στα μακεδονικά συλλαλητήρια.

Gepostet von Agapi Varouni am Montag, 18. Juni 2018

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος