FOLLOW US: facebook twitter

Νίκος Βούτσης: Ευκαιρία για σκέψη και σχεδιασμό το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

Ημερομηνία: 01-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Ευκαιρία για σκέψη και σχεδιασμό, χαρακτηρίζει την φετινή επέτειο των 20 χρόνων του Φεστιβάλ, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Τα εκατοντάδες παιδιά όμως που θα συμμετάσχουν και φέτος με διάφορους τρόπους στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, είναι ταυτόχρονα ο απολογισμός των είκοσι χρόνων του και ο σχεδιασμός του για το μέλλον.

Μέσα σε αυτά τα είκοσι χρόνια, χιλιάδες παιδιά έχουν απολαύσει το προνόμιο να βρεθούν σε μία κινηματογραφική αίθουσα και να δουν σπάνιες ταινίες από όλο τον κόσμο, ταινίες που δεν θα είχαν την ευκαιρία να δουν αν δεν υπήρχε το Φεστιβάλ Ολυμπίας. Χιλιάδες παιδιά έχουν βγει από τις αίθουσες σημαδεμένα ανεξίτηλα από την επαφή τους με την τέχνη. Και αρκετά από αυτά, κατάφεραν να περάσουν από την άλλη πλευρά της κάμερας ή να αλλάξουν οπτική γωνία. Γιατί είναι βέβαιο ότι μέσα στο σκοτάδι της κινηματογραφικής αίθουσας, τα μάτια ανοίγουν και το μυαλό φωτίζεται.

Η φετινή επέτειος λοιπόν είναι μία ευκαιρία για το Φεστιβάλ να στοχαστεί την πορεία αυτών των είκοσι χρόνων, να γιορτάσει τη φετινή διοργάνωση με όλο το νεανικό κέφι που διαθέτει, και να σχεδιάσει τα επόμενα είκοσι χρόνια.

Η Βουλή των Ελλήνων θα είναι παρούσα σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της τέχνης και της παιδικής ηλικίας, αλλά και στις επόμενες που θα έρθουν, απονέμοντας και φέτος το βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» σε ταινία του διαγωνιστικού τμήματος. Εύχομαι από καρδιάς επιτυχία στην εξαιρετική αυτή διοργάνωση».

Υπενθυμίζεται ότι το 2015 χαρακτηρίστηκε από την θέσπιση, από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, του συγκεκριμένου Βραβείου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος