FOLLOW US: facebook twitter

Νίκησε η συμμετοχή: Δεκάδες στον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου στην Αμαλιάδα για το Πολυτεχνείο

Ημερομηνία: 27-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Μαθητές και αθλητές της Αμαλιάδας συμμετείχαν στο φετινό λαϊκό αγώνα δρόμου στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η ανταπόκριση στο κάλεσμα του δήμου Ήλιδας και του τμήματος στίβου του Κοροίβου, ήταν μεγάλη.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Αγ. Αθανασίου με τους συμμετέχοντες άνω των 12 ετών να τρέχουν τη διαδρομή των 2000 μέτρων, ενώ οι μικρότεροι μαθητές την απόσταση των 1000 μέτρων. Στο τέλος έλαβαν όλοι οι συμμετέχοντες αναμνηστικά μετάλλια, ενώ οι νικητές των κατηγοριών βραβεύτηκαν με κύπελλα.

Το μήνυμα της προσφοράς ήταν αυτό που θέλησαν οι διοργανωτές να περάσουν στους συμμετέχοντες και όσοι επιθυμούσαν άφησαν είδη πρώτης ανάγκες και τρόφιμα σε ειδικό στάντ που υπήρχε στην αφετηρία, ενώ ένα σακίδιο με είδη πρώτων βοηθειών προσφέρθηκε στους Σαμαρείτες του ΕΕΣ Αμαλιάδας.

Ο προπονητής στίβου του Κοροίβου, Νίκος Καστανάς, εκ μέρους της διοργάνωσης δήλωσε ότι «… για άλλη μια χρονιά είμαστε εδώ και καταφέραμε να βγάλουμε αρκετό κόσμο στο δρόμο για να τρέξει. Το δρομικό κίνημα τα τελευταία χρόνια βρίσκει πολλούς φίλους στην Ελλάδα. Στην Αμαλιάδα αυτός ο αγώνας που έχουμε καθιερώσει για να τιμήσουμε τους πεσόντες του Πολυτεχνείου, κάθε χρόνο και περισσότερη συμμετοχή έχει.

Να ευχαριστήσουμε πολύ όσους βοηθούν στη διοργάνωση, όπως οι φίλοι ποδηλάτου Ήλιδας, οι Σαμαρείτες Αμαλιάδας, η Αστυνομία. Συγκεντρώνονται αρκετοί σύλλογοι από την Ηλεία και φέτος έχουμε πολύ περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλη χρονιά και από τον Πύργο και από τα Λεχαινά».

Ο βουλευτής Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος, που παραβρέθηκε στον αγώνα τόνισε πως «… άλλη μια πρωτοβουλία ενός ιστορικού και πρωτοπόρου συλλόγου της Αμαλιάδας, του Κοροίβου, αγκαλιάστηκε από τα παιδιά και με μεγάλη επιτυχία έγινε ο Λαϊκός Δρόμος. Εύχομαι πάντα να συμμετέχουν και να αθλούνται προσφέροντας στην πόλη και την κοινωνία γενικότερα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος