FOLLOW US: facebook twitter

Νέο γρήγορο internet για Πύργο-Κατάκολο-Αγ.Ανδρέα-Αλφειούσα μέχρι το καλοκαίρι του 2018

Ημερομηνία: 14-12-2017 | Συντάκτης:

Νέες εργασίες τοποθέτηση οπτικών ινών, για την απόκτηση γρήγορου ιντερνέτ σε Κατάκολο, Άγιο Ανδρέα και Αλφειούσα, θα ξεκινήσουν το Φεβρουάριο από τον ΟΤΕ με στόχο το καλοκαίρι να έχουν ολοκληρωθεί.

Αυτό τονίστηκε χθες, στη διάρκεια συνάντησης του Δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή με τον Τεχνικό Διευθυντή του ΟΤΕ στην Ηλεία Μιχάλη Δικαιάκο.

«Μιλήσαμε για το σημαντικό έργο που ολοκληρώθηκε στην πολη και αφορά πολύ κόσμο και ιδιαίτερα τους νέους επιχειρηματίες και επιστήμονες.Εξήντα (60) χλμ. οπτικών ινών βρίσκονται θαμμένες μέσα στην πόλη μας, υπό την ευρεία έννοια του όρου «πόλη», δηλαδή στον Δήμο μας. Έξι (6)χλμ μικρό – τάφροι άνοιξαν και συζητήσαμε με τον κ. Δικαιάκο ότι πρέπει να γίνει καλύτερη διαδικασία επούλωσης τους γιατί στην προσπάθεια τους να τελειώσουν το έργο μέσα σε συμβατικές προθεσμίες που είχαν με τον εργολάβο, έχουν γίνει και μικρό-λάθη, τα οποίαέχουνεπισημανθεί και από του πολίτες και από τους υπαλλήλους και τεχνικούς του Δήμου.

Διαπίστωσα ότι υπάρχει μια πάρα πολύ καλή διάθεση να βρουν λύση και σε αυτό» επισήμανε ο κ. Λιατσής και πρόσθεσε ότι «Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι 74 καμπίνες που στήθηκαν σε διάφορα σημεία του Πύργου, οι οποίες ομολογώ ότι δεν αλλοιώνουν την αισθητική της πόλης και  τα 60 χλμ. των οπτικώνινών και όλα αυτά τα πράγματα και ητόσηδουλειά που έγινεέχειφέρειαποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα είναι τεράστιο! Δεν φαίνεται από την μια μέρα στην άλλη αλλά ανεβάζει την ποιότητα της επικοινωνίας πάρα πολύ. Μάλιστα, αν θέλουμε να το πάμε και σε επίπεδο ανταγωνισμού, λέμε ότι η πόλη μας έχει ξεφύγει κατά πολύ από πλευράς άλλων πόλεων στον τομέα αυτό.

Αυτή ήταν η αιτία που κουβεντιάσαμε με τον κύριο διευθυντή και τις νέες προοπτικές που έχουμε και τον παρακάλεσα και εγώ να βρούμε τρόπους,ούτως ώστε να καλύψουμε το Κατάκολο. Το Κατάκολο της υποδοχής των  εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών αλλά και την περιοχή του Αγίου Ανδρέα που υποδέχεται το καλοκαίρι πάρα πολλούς τουρίστες και όλοιγνωρίζουνότι υστερεί παντελώς επικοινωνίας μέσω Internet».

Όπως είπε ο κ. Λιατσής, οι νέες αυτές εργασίες θα δημιουργήσουν ακόμα μια μικρό – ανωμαλία στην πόλη γιατί θα πρέπει γύρω στα 400 μέτρα να σκάψουν. «Πιστεύω ότι είναι ένα έργο το οποίο θα εκτελεστεί γρήγορα με την κατοχυρωμένη πλέον εμπειρία των όσων ασχολούνται για την πραγματοποίηση του. Θα έχουμε τις επόμενες μέρες συνεννόηση με την διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών, την κα Σοφία Γούργουρα, την κα Καραμαλίκη που είναι αρμόδια μηχανικός αλλά σε αυτή την λογική που θα πρέπει να μπει ανάμεσα στον ΟΤΕ και στον Δήμο μας, θα παρίσταμαι πάντα εγώ, διότι μικρό-προβλήματα που παρουσιάζονται πρέπει να λύνονται αυτομάτως. Πιστεύω ότι και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου θα εκφράσει τη χαρά του για την εξέλιξη αυτή καθώς πασχίζει καθημερινά για να υπάρξουν οι καλύτερες προϋποθέσεις για το λιμάνι».

Με τη σειρά του ο κ. Δικαιάκος, ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την βοήθεια του ενώ τόνισε ότι τοποθετήθηκαν 74 καμπίνες, οπότε έχουν 74 κόμβους που δίνουν στους πολίτες του Πύργου ταχύτητες έως 100 Mbps. «Και έρχεται τώρα το νέο έργο που αφορά, 14 νέες καμπίνες στον Δήμο του Πύργου με την μικρότερη δυνατή όχληση μιας και οι υποδομές έχουν ήδη μπει. 6 καμπίνες θα καλύψουν όλο το Κατάκολο, μαζί και τον Άγιο Ανδρέα και επιπλέον, 2 καμπίνες στην Αλφειούσα, που αυτή την στιγμή η Αλφειούσα έχει σχεδόν μηδενικό Internet, οπότε θα βιώσουν και εκεί οι συνδρομητές μας ταχύτητες έως 100 Μbps.Το νέο έργο αναμένεται να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο – Μάρτη του 2018 και αναμένεται να τελειώσει μέχρι το καλοκαίρι του 2018».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος