FOLLOW US: facebook twitter

Νέος Οργανισμός «εργαλείο» για τη λειτουργία του Δήμου

Ημερομηνία: 02-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

liatsis-oey-neos-organismos

Την πρόταση τροποποίησης κατέθεσε χθες στο Γ. Λιατσή ο Γενικός Γραμματέας

Την πρόταση με τις τροποποιήσεις που θα ενταχθούν στο νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Πύργου, κατέθεσε χθες στο Δήμαρχο ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χάρης Αντύπας. Πρόκειται για μια τροποποίηση- του παλαιού ΟΕΥ του 2011-  που ήταν επιβεβλημένη, μετά τις νέες ανάγκες που προέκυψαν από την αναδιάρθρωση του δήμου, τις νέες υπηρεσίες και αρμοδιότητες και το γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων και ο οποίος θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την καλύτερη λειτουργία του. «Είναι κάτι που φαίνεται εύκολο αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο και για αυτό ευχαριστώ και το Γ.Γ. που κατάφερε παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει να ετοιμάσει αυτό το σχέδιο. Βέβαια κατά τη διάρκεια της αναζήτησης αυτού του οργανισμού έχει συνεισφέρει τα μέγιστα και η Διεύθυνση Προσωπικού με την κ. Παπανικολάου που έχει τη μεγάλη εμπειρία να έχει ζήσει αυτές τις μεταβολές στο δήμο ως υπάλληλος καριέρας και για αυτό το λόγο της ζήτησα να προωθήσει και τις απόψεις που εκφράζονται μέσα από τον Κανονισμό και στα συλλογικά όργανα των υπαλλήλων του δήμου. Είναι βέβαια, κάτι που για τον πολύ κόσμο δε λέει τίποτα αλλά στην πραγματικότητα λέει πολλά, γιατί ένας καλά οργανωμένος δήμος, είναι ένας χρήσιμος δήμος, ένας δήμος που παρέχει τις υπηρεσίες τους κυρίως τις ανταποδοτικές με πολύ καλό τρόπο. Θα έλεγα ότι είναι η μηχανή του οχήματος του δήμου και αυτή η μηχανή πρέπει να είναι εξαιρετικής ποιότητας για να μπορέσει το όχημα να πάει στον προορισμό του που δεν είναι άλλος να καλύπτουμε τις ανάγκες των συμπολιτών μας και γιατί όχι να κάνουμε και όνειρα για μια καλύτερα και ομορφότερη πόλη» δήλωσε ο κ. Λιατσής.

Με τη σειρά του, ο Γ.Γ. του Δήμου κ. Αντύπας, πρόσθεσε ότι η σύνταξη του νέου ΟΕΥ, του δήμου, είναι μια προσπάθεια που έχει ένα παρανομαστή που λέγεται ιδανική λειτουργία του δήμου. «Μοναδικός σκοπός μας είναι να επικαιροποιήσουμε, να εκσυγχρονίσουμε τον τρόπο λειτουργίας του δήμου τόσο σύμφωνα με τις λειτουργικές του ανάγκες όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα αλλά κυρίως και με τις κείμενες διατάξεις που αφορούν τη λειτουργιά των ΟΤΑ. Πιστεύω ότι είναι μια προσπάθεια που θα αποδειχτεί με τη βοήθεια όλων, και των υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου και των δημοτικών παρατάξεων των οποίων ζητάμε την παρέμβαση τους με προτάσεις και ιδέες πάνω στη διαμόρφωση του συγκεκριμένου κανονισμού και πιστεύω ότι θα αποδειχτεί ως ένα ιδανικό εργαλείο για τη λειτουργία του δήμου μας».

Η κ. Παπανικολάου πρόσθεσε ότι συμπεριέλαβαν στον ΟΕΥ νέες διατάξεις, νέες ειδικότητες ανθρώπων που μετατάχτηκαν υποχρεωτικά στο δήμο μετά τον Καλλικράτη αλλά προσπάθησαν ακόμα να συμπεριλάβουν το όραμα του δημάρχου για την πιο εύρυθμη λειτουργία του δήμου μας. «Εμείς από την πλευρά μας σαν υπηρεσία και σαν σύλλογος υπαλλήλων- είμαι και μέλος- προσπαθήσαμε να δώσουμε τις πληροφορίες που ήταν απαραίτητες για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες όπως πρέπει και έτσι όπως έχουν τη δυνατότητα το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου μας να το κάνει».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος