FOLLOW US: facebook twitter

Νέα και δράσεις από το ΣΔΕ Πύργου

Ημερομηνία: 10-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
Γάλλοι εκπαιδευτικοί (αριστερά: Christian και Loic), με εκπαιδευτές από το Σ.Δ.Ε. Πύργου, κατά τη συνάντησή τους για θέματα εκπαιδευτικής συνεργασίας 

 

Ο Christian Manrique, Διευθυντής του MFR Force (Bergerac) της Γαλλίας, συνοδευόμενος από το Γάλλο εκπαιδευτικό Loic leGlanec και την εκπρόσωπο της COPAE ILIS, Νίκη Κλάδη,  επισκέφθηκαν το Σ.Δ.Ε. Πύργου. Τους Γάλλους εκπαιδευτικούς και τη μεταφράστριά τους υποδέχθηκαν ο Δ/ντής του ΣΔΕ και οι εκπαιδευτικοί Βασίλης Ηλιόπουλος – Φυσικός και Γωγώ Βασιλοπούλου – Πληροφορικός. Μετά την ξενάγηση στους χώρους του σχολείου, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με ενδεχόμενη επίσκεψη εκπαιδευόμενων κι εκπαιδευτών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στις εγκαταστάσεις του MFR Force.

Το Σ.Δ.Ε. Πύργου σε θεατρική παράσταση

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία του Ιάκωβου Καμπανέλη παρακολούθησαν εκπαιδευτές κι εκπαιδευόμενοι του  Σ.Δ.Ε. Πύργου την Παρασκευή 27 Απριλίου. Η θεατρική παράσταση δόθηκε από μαθητές του Γυμνασίου Βουνάργου στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στον Πύργο, στις 9:00μμ. Η υπόθεση του έργου –βγαλμένη από την Ελληνική Μυθολογία-, ο τρόπος μεταφοράς της στη σύγχρονη πραγματικότητα, το χιούμορ και η σάτυρα που ήταν διάχυτη στο έργο, η μουσική, τα κοστούμια, το λιτό σκηνικό, αλλά ιδίως η ερμηνεία των μαθητών του Γυμνασίου, δημιούργησαν μια φανταστική εμπειρία για τους εκπαιδευόμενους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.

Παρακολούθηση Συνεδρίου «Σύγχρονη Βιοηθική»

Τρείς εισηγήσεις από την εναρκτήρια συνεδρία του επιστημονικού  Συνεδρίου με θέμα: «Σύγχρονη Βιοηθική» παρακολούθησαν την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 εκπαιδευόμενες κι εκπαιδευόμενοι Πύργου και Αμαλιάδας, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, στο Συνεδριακό Κέντρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Ηλείας. Ο πρώτος εισηγητής, Ομότιμος Καθηγητής Γενετικής,  ο κ. Σταμάτης Αλαχιώτης, ο δεύτερος ήταν ο Σεβασμιώτατος Ναυπάκτου, κ. κ. Ιερόθεος και τρίτος ο κ. Πεπές, Διδάκτωρ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης. Εκπαιδευόμενοι κι εκπαιδευόμενες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εργασίες της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου και αντιλήφθηκαν την αναγκαιότητα θέσπισης και τήρησης κανόνων δεοντολογίας και βιοηθικής, προκειμένου ο άνθρωπος να συνεχίζει να χαίρεται την ελευθερία του και να οδεύει προς ένα θαυμάσιο μέλλον.

Εκπαιδευόμενες κι εκπαιδευόμενοι από τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας Αμαλιάδας και Πύργου παρακολουθούν τις εργασίες του Συνεδρίου «Σύγχρονη Βιοηθική»

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αμαλιάδας στο Συνέδριο για τη Σύγχρονη Βιοηθική

Μία εκπληκτική ευκαιρία δόθηκε στις εκπαιδευόμενες και στους εκπαιδευόμενους του τμήματος Αμαλιάδας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου, οι οποίοι μαζί με τους εκπαιδευτές τους παρακολούθησαν την εναρκτήρια συνεδρία του τριήμερου Συνεδρίου με θέμα: «Σύγχρονη Βιοηθική. Προκλήσεις – Προσεγγίσεις – Προοπτικές (παιδαγωγικές, θεολογικές, φιλοσοφικές, βιολογικές, ιατρικές, νομικές), το οποίο διεξήχθη στον Πύργο από την Παρασκευή 4 Μαΐου έως την Κυριακή 6 Μαΐου 2018. Το Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Οι εκπαιδευόμενοι/ες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εργασίες της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου και αντιλήφθηκαν την αναγκαιότητα θέσπισης και τήρησης κανόνων δεοντολογίας και βιοηθικής, προκειμένου ο άνθρωπος να συνεχίζει να χαίρεται την ελευθερία του και να οδεύει προς ένα θαυμάσιο μέλλον.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος