FOLLOW US: facebook twitter

Νέα αφετηρία για το ΤΕΙ Πύργου

Ημερομηνία: 09-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

tei-liatsis-athina

Λιατσής: «Το σχέδιο Αθηνά έριξε «μαύρο» στο ΤΕΙ μας και πρέπει τώρα να φύγει»

Ένας νέος κύκλος ανοίγει στη συνεργασία του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας με το δήμο Πύργου, με στόχο την αναβάθμιση του ΤΕΙ της πόλης προς όφελος και των σπουδαστών και της κοινωνίας. Χθες το απόγευμα σε συνάντησή τους ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής και ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας Βασίλης Τριανταφύλλου παρουσία στενών συνεργατών τους, συναντήθηκαν στο «Λάτσειο» και συζήτησαν όλα όσα τους χώριζαν όλο αυτό το διάστημα, μα πολύ περισσότερο όσα τους ενώνουν στο παρόν και στο μέλλον με απώτερο στόχο την ανάδειξη του τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της πόλης. Ο δήμαρχος δεν δίστασε να πει πως το σχέδιο «Αθηνά» έριξε «μαύρο» στο ΤΕΙ του Πύργου και αυτό το μαύρο πρέπει να φύγει….

tei-liatsis-athina2

Μετά από μια μακρά συζήτηση μεταξύ των δύο αντρών και παρουσία του Αναπληρωτή προέδρου Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας Γιώργου Σαλάχα και του Αναπληρωτή προέδρου Έρευνας και Ανάπτυξης Σπύρου Συρμακές, του προέδρου του ΔΣ Πύργου Δημήτρη Μεσσαλά και των αντιδημάρχων Δ. Μπέλτσου και Β. Σεϊντή, ο δήμαρχος στις δηλώσεις του μίλησε με θέρμη για τη νέα σελίδα που γυρίζει για το ΤΕΙ Πύργου. «Θεωρώ νέα ιστορική αφετηρία για το ΤΕΙ του Πύργου την συνάντηση αυτή» είπε χαρακτηριστικά, πλέκοντας το εγκώμιο για τους συνομιλητές του. «Δεν μπήκαμε σε μια ατζέντα συγκεκριμένων θεμάτων, περιοριστήκαμε στην ιστορική διαδρομή του ΤΕΙ και διέκρινα ποια είναι η πραγματική βούληση για το ΤΕΙ όπως ερμηνεύεται και από τον πρόεδρο. Και ξέρω πια ποιες είναι οι προσδοκίες της πόλης και πως μπορούν αυτές να εξυπηρετηθούν» σχολίασε ο δήμαρχος. Με διεκδικητικό λόγο ο κ. Λιατσής τόνισε πως θα επιδιώξουν την αναβάθμιση του ΤΕΙ, τονίζοντας πως στόχος του δήμου είναι η προέκταση του επιστημονικού πεδίου και η αυτονομία του ιδρύματος, κάτι που θα επιδιώξει και μέσω της ΠΕΔ συνολικά για την Ηλεία.
«Το «μαύρο» των ΤΕΙ του Πύργου έπεσε με το «σχέδιο Αθηνά» είπε ο κ. Λιατσής και συμπλήρωσε πως θα γίνει προσπάθεια μαζί με τον Ηλείο υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, να βρεθεί το ΤΕΙ Πύργου στην πρότερα του «σχεδίου Αθηνά» κατάσταση με στόχο όπως προαναφέραμε την πλήρη αναβάθμισή του.

tei-liatsis-athina1

«Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό»

Ο πρόεδρος του ΑΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας Βασίλης Τριανταφύλλου, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος. «Όπως λέμε «στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό», οπότε ας κρατάμε πραγματικά μικρό καλάθι και να είμαστε σε θέση μετά από δύο και τρία χρόνια και στη λήξη της θητείας του και στην δικιά μου την περίπτωση συμπίπτουν τα πράγματα να είναι πολύ καλύτερα και να έχουμε καταφέρει να υλοποιήσουμε τους στόχους που πραγματικά θέλει και η διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας αλλά και η κοινωνία της πόλης» σχολίασε. Τόνισε πως «είναι σημαντικό να αντιληφθεί το σύνολο της κοινωνίας, ότι η διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας έχει όραμα και πιστεύει στην ύπαρξη παραρτημάτων ή τμημάτων σε άλλες πόλεις εκτός από την Πάτρα. Το ίδιο όραμα το αποδέχθηκαν και το στηρίζουν και οι ιστορικοί αξιολογητές του ιδρύματος και πιστεύουμε ότι είμαστε ένα πείραμα στο οποίο με την βοήθεια των τοπικών κοινωνιών θα καταφέρουμε να πετύχουμε» είπε. Συμπλήρωσε πως από τη χθεσινή συνάντηση προέκυψε ως θετικό ότι με ειλικρίνεια οι δύο πλευρές θα συζητούν τα προβλήματα που υπάρχουν, πέρα από τις απόψεις που μπορεί να έχει κάθε πλευρά. Σχολίασε δε πως η χθεσινή επαφή υπήρξε εξαιρετικά θετική.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις κινήσεις αναβάθμισης που μπορούν να γίνουν ο κ. Τριανταφύλλου ανέφερε πως είναι σημαντικό μαζί με το δήμαρχο να σχεδιαστούν οι υποδομές που πρέπει να διαθέτει ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα σε ότι αφορά την σίτιση και τη στέγαση, να διαμορφωθούν οι συνθήκες εκείνες που θα κάνουν τους σπουδαστές να νιώθουν τον Πύργο σαν την πόλη τους με δράσεις σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τέλος να αναπτυχθεί και επιστημονικά το ίδρυμα. «Η δημιουργία ενός πιθανού μεταπτυχιακού σε συνεργασία των δύο τμημάτων ή με άλλα τμήματα, η επιστημονική υποστήριξη δραστηριοτήτων του δήμου και άλλων φορέων είναι σημαντικό να μπορέσει να γίνει μέσα από τα τμήματα και τους φοιτητές που υπάρχουν σε αυτά» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΑΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος