FOLLOW US: facebook twitter

Μόνο η Γεννηματά κατά της συμφωνίας

Ημερομηνία: 14-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Χωρίς συμφωνία και χωρίς απόφαση ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης το Πολιτικό Συμβούλιο στο Κίνημα Αλλαγής με αντικείμενο το Μακεδονικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα έξι μέλη του οργάνου μόνο η Φώφη Γεννηματά ήταν αρνητική κάνοντας λόγο για κακή συμφωνία, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο θέμα της γλώσσας και της εθνικότητας.

Από την άλλη πλευρά, με θετικό τρόπο προσέγγισαν τη συμφωνία οι Σταύρος Θεοδωράκης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Καμίνης, ενώ τηλεφωνικά μετέφερε τις απόψεις του ο απών στις Βρυξέλλες ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

Αν και οι συσχετισμοί που διαμορφώθηκαν ήταν συντριπτικά υπέρ της έγκρισης της συμφωνίας (με αναλογία πέντε προς ένα, αφού μόνο η επικεφαλής του φορέα Φ. Γεννηματά εκφράστηκε αρνητικά και μειοψήφησε), εν τούτοις δεν κατέστη εφικτό να ληφθεί απόφαση και να διαμορφωθεί κοινή θέση.

Αυτός φαίνεται πως ήταν ένας τακτικός ελιγμός που επελέγη, έτσι ώστε να αποφευχθεί η διόγκωση της κρίσης που ήδη σοβεί στο Κίνημα Αλλαγής και θα δοκίμαζε τη συνοχή του ομοσπονδιακού εγχειρήματος.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση κλήθηκαν να συνδράμουν με τις εξειδικευμένες γνώσεις τους οι Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Πωλίνα Λάμψα και Γιάννης Μεϊμάρογλου.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος