FOLLOW US: facebook twitter

Μπαλιούκος για δρόμο Πύργου-Κυπαρισσίας: Αναγκαία η παρέμβαση

Ημερομηνία: 05-12-2017 | Συντάκτης:

Τι δήλωσε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Σε κακή κατάσταση βρίσκεται το τμήμα της ΕΟ Πύργου – Κυπαρισσίας από τον Πύργο έως και τη Ζαχάρω. Ελλείψεις σε ηλεκτροφωτισμό, κακή κατάσταση του ασφαλτοτάπητα, τυφλά και επικίνδυνα σημεία λόγω βλάστησης είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι οδηγοί. Η κατ΄ ευφημισμών εθνική οδός, δεν συντηρήθηκε όπως είχε αναφερθεί στο παρελθόν – αφού τα έργα για την Ολυμπία Οδό έως την Τσακώνα «πάγωσαν» και σήμερα η κατάσταση είναι τραγική.

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος μιλώντας για τη βελτίωση του τμήματος από τον Πύργο έως το Καλό Νερό ανέφερε πως «… όταν παρεμβαίνουμε ως δήμος στο συγκεκριμένο δρόμο, μας σέρνουν στα δικαστήρια καθώς δεν είμαι ιδιοκτήτης. Η Περιφέρεια που είναι αρμόδια αδυνατεί οικονομικά να το πράξει. Βεβαίως το έργο της υλοποίησης του δρόμου Πύργου – Κρεστένων – Ζαχάρως – Καλού Νερού, το διεκδικούμε ως περιοχή μαζί με το δήμο Ζαχάρως, με τους πολίτες και την κοινωνία του Πύργου, καθώς δεν έχω βρει αντίθετη άποψη ότι η Ολυμπία Οδός πρέπει να σταματάει στο Πύργο. Σίγουρα χαιρετίζουμε το κομμάτι αυτό το οποίο γίνεται αλλά θα πολεμήσουμε και για το Πύργος – Καλό Νερό. Μας ικανοποιεί η ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών για τα 20 εκατομμύρια ευρώ που θα βγουν για να εξισορροπήσουμε την καθυστέρηση που υπάρχει. Ανά πάσα στιγμή διεκδικούμε την όποια βελτίωση. Θα πρέπει να κατανοήσουν όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας ότι το πράγμα δεν πάει άλλο. Εάν ο δρόμος αυτός μείνει χωρίς παρέμβαση και το επόμενο 6μηνο ίσως φτάσουμε να αναζητούμε τα όρια του, αφού βάτα και αγριόχορτα έχουν καλύψει το ήμισυ του οδοστρώματος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλιούκος.

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, αναφέρθηκε και στο δρόμο που συνδέει την έδρα με την ιστορική έδρα του δήμου. Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται από την Περιφέρεια για το δρόμο αυτό, με την κατάθεση από τον προσωρινό ανάδοχο των δικαιολογητικών έως το τέλος του έτους. Η δημοτική αρχή προχωρά και στο δρόμο που συνδέει τα Μυρώνια με τον Άγιο Βλάση. «Αποτελεί κομμάτι που αφορά τον δήμο μας και τον δήμο Ζαχάρως στο ύψος των Μυρωνίων και του Κρυονερίου. Είχαμε την ένταξη του στο προηγούμενο ΟΠΑΧ, αλλά το υπουργείο Γεωργίας δεν προχώρησε μία σειρά έργων και έχουμε την διαβεβαίωση ότι αυτό θα μπει στην πρώτη ένταξη. Στα προγράμματα αυτά ο ελάχιστος προϋπολογισμός είναι 200.000 ευρώ και ο μέγιστος 600.000 ευρώ. Για να ολοκληρωθεί το σύνολο απαιτούνται περισσότερα χρήματα, αλλά θα εκτελέσουμε έως τον επιτρεπόμενο ανώτερο προϋπολογισμό του έργου» είπε ο δήμαρχος.

Σε ότι αφορά την αξιοποίηση κτιρίων βάσει του προγράμματος «Δημιουργική επανάχρηση δημοτικής ακίνητης περιουσίας, ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων αναζητά τέτοιες περιπτώσεις στα όριά του. «Υπάρχουν παλιά κτίρια τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν. Η πρόσκληση μιλάει για βιομηχανικά κτίρια για παλιές εγκαταστάσεις και υπάρχουν τόσο στην περιοχή της Ανδρίτσαινας αλλά και σε άλλους χώρους. Έχουμε ήδη ξεκινήσει την αναπαλαίωση ενός κτιρίου και εάν έχουμε τις προδιαγραφές των τετραγωνικών μέτρων και τις αδειοδότησεις που απαιτείται ίσως να είναι και διευκόλυνση για το ταμείο του δήμου μας» σχολίασε ο κ. Μπαλιούκος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος