FOLLOW US: facebook twitter

Μπαίνει τάξη στο λιμάνι Κατακόλου

Ημερομηνία: 27-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

katakolo-taxi

Σε εφαρμογή τέθηκε από χθες η νέα κυκλοφοριακή μελέτη με την συνεργασία Λιμενικού Ταμείου και Λιμεναρχείου 

 Σε εφαρμογή τέθηκε από χθες στο λιμάνι Κατακόλου,  η νέα κυκλοφοριακή μελέτη και μπαίνει τάξη με τη συνεργασία του Λιμενικού Ταμείου και του Λιμεναρχείου.   Ως γνωστόν, την περασμένη Δευτέρα, έκπληκτοι οι τουρίστες έγιναν μάρτυρες των αψιμαχιών μεταξύ ιδιοκτητών ταξί και ιδιοκτητών πούλμαν, επειδή οι τελευταίοι εισήλθαν στον χώρο της χερσαίας ζώνης μπροστά από το κτίριο του Λιμεναρχείου.

  Όπως επισημαίνει η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου σε σχετικό δελτίο τύπου,  από την πρώτη στιγμή είχε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια «σε πολύ δύσκολες συνθήκες» -καθότι όλος ο χώρος του parking της μαρίνας είχε παραχωρηθεί ως εργοτάξιο στην ανάδοχο εταιρεία κατασκευής των έργων, που ήδη περατώθηκαν – προκειμένου να βάλει τέλος στην άναρχη κατάσταση που υπήρχε, με την προκλητική άγρα πελατών από ορισμένους ιδιοκτήτες πούλμαν στον χώρο του Λιμένα. Μετά την έγκριση – την περασμένη βδομάδα – από το Διοικητικό Συμβούλιο της δρομολόγησης των διαδικασιών εφαρμογής της κυκλοφοριακής μελέτης (έγκριση μελετών και σχετικών πιστώσεων) το Δ.Λ.Τ.Π. προχώρησε στις απαραίτητες οριοθετήσεις και σημάνσεις το πρωί της Πέμπτη 25 Αυγούστου, κατ’ εφαρμογήν της κυκλοφοριακής μελέτης. Για το θέμα αυτό ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, κ. Λεωνίδας Βαρουξής, δήλωσε:

 katakolo-leoforeia

«Στη συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε το Δ.Λ.Τ.Π. χθες Πέμπτη 24/8, δρομολογήσαμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις ώστε τα πάσης φύσεως οχήματα (εκτός των πούλμαν κρουαζιέρας και των ταξί) να μεταφερθούν στο parking της μαρίνας.

  Είναι γνωστό ότι η ασφαλόστρωση του μεγάλου αυτού χώρου έγινε από την ανάδοχο εταιρεία «Κάστωρ», παρά το γεγονός ότι δεν αποτελούσε συμβατική της υποχρέωση.

   Το πρωί της Πέμπτης, εγώ και οι συνεργάτες μου βρεθήκαμε επί τόπου προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τον Λιμενάρχη κο Στάθη Κουκουνάρη, καθότι η πολύτιμη βοήθεια του ιδίου και των συνεργατών του υπήρξε καθοριστική για την ομαλή εφαρμογή μιας νέας κυκλοφοριακής κατάστασης στον χώρο του λιμένα. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης και τον Διευθυντή αστυνομίας κο Κώστα Στεφανόπουλο, ο οποίος μας εξυπηρέτησε διαθέτοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό σήμανσης κλπ. Θέλω τέλος να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, κυρίους Σάκη Αντωνόπουλο και Μάκη Ρομποτή και το εργατικό προσωπικό, κυρίους Δημήτρη Παναγιωτόπουλο και Θοδωρή Παναγιωτόπουλο που με το πρώτο φως της ημέρας ήταν παρόντες  και φρόντισαν να γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις και εργασίες, ώστε να είναι όλα έτοιμα με την άφιξη των πρώτων τουριστών».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος