FOLLOW US: facebook twitter

Μπαίνει τάξη στους κοινόχρηστους χώρους

Ημερομηνία: 20-04-2017 | Συντάκτης:

Σε 10ημερη διαβούλευση η νέα Κανονιστική του Δήμου Πύργου

Με στόχο να μπει τάξη, στην αναρχία που επικρατεί στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου, ολοκληρώθηκε από τη δημοτική αρχή, η σύνταξη σχεδίου νέας Κανονιστικής για τους Κοινόχρηστους χώρους. Μάλιστα, με απόφαση του Δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεσσαλάς, η νέα Κανονιστική θα αναρτηθεί και θα τεθεί σε δεκαήμερη διαβούλευση προκειμένου οι δημότες να καταθέσουν τυχόν προτάσεις και παρατηρήσεις.

«Κάνουμε μια υπέρβαση» δήλωσε ο κ. Λιατσής τονίζοντας ότι με την Κανονιστική που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν, επιδιώκουν να ρυθμίσουν τη σχέση του δήμου με τους διάφορους επαγγελματίες και τους εμπλεκόμενους στη διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων αλλά και με τους ανώνυμους πολίτες που είναι χρήστες των χώρν αυτών και έχουν δικαιώματα. «Δηλαδή να κινούνται σε αυτούς τους χώρους και να μην τους εμποδίζουν ούτε τα τραπεζοκαθίσματα του ενός ούτε η μουσική του άλλου…».

Ο κ. Μεσσαλάς συμπλήρωσε πως το προσχέδιο έχει ολοκληρωθεί και αφορά τόσο την πόλη όσο και τα δημοτικά διαμερίσματα. «Το σχέδιο αυτό όπως αντιλαμβάνεστε δεν αφορά μόνο τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά πρωτίστως τους δημότες και τους συνδημότες που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και θα πρέπει να τους παρέχουμε κάθε δυνατότητα για την ελεύθερη πρόσβαση τους σε αυτούς τους χώρους.

Η πρόθεση του δημάρχου είναι να μην ακολουθηθεί η διαδικασία μέσω της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της έγκρισης από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά να λάβουν γνώση όσο το δυνατόν περισσότεροι δημότες και όχι μόνο οι ομάδες που κυρίως τους ενδιαφέρουν και είναι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ως εκ τούτου θα δοθούν στη δημοσιότητα και στην ιστοσελίδα του δήμου το προσχέδιο της Κανονιστικής που αφορά τους Κοινόχρηστους ώστε να δοθεί δυνατότητα δέκα ημερών και να καταθέσουν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής προτάσεις- παρατηρήσεις τις οποίες η δημοτική αρχή θα λάβει σοβαρά υπόψη και θα τις ενσωματώσει εφόσον μπορούμε στα πλαίσια τις νομιμότητας. Τις επόμενες μέρες ίσως και αύριο θα έχουμε την κανονιστική, θα δοθεί στις εφημερίδες και στις επόμενες 20 μέρες θα έχουμε ολοκληρώσει διαδικασία».

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι απώτερος στόχος τους είναι να εκλείψει η «αναρχία» που επικρατεί και παρατηρήθηκε την περίοδο του Πάσχα από ομάδα επαγγελματιών. «Η επιβολή της νομιμότητας θα πρέπει να είναι όλο το χρόνο. Άρα η νέα κανονιστική έχει στόχο να βάλει μια τάξη και να ξέρει ο κάθε δημότης, είτε επιχειρηματίας είτε απλός πολίτης ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος