FOLLOW US: facebook twitter

Μπαίνει σειρά στο ιστορικό κέντρο Πύργου

Ημερομηνία: 15-10-2016 | Συντάκτης:

liatsis-periptero

Απομακρύνθηκε χθες περίπτερο στην πλατεία

Εργασίες που στοχεύουν στην αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης, έχουν ξεκινήσει από τη δημοτική αρχή Πύργου, «τακτοποιώντας» λάθη και παραλείψεις τόσο στην κεντρική πλατεία όσο και στους πεζοδρόμους.

Η αρχή έγινε χθες, με την απομάκρυνση του περιπτέρου που βρίσκονταν μπροστά από το διατηρητέο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος και θα συνεχιστούν με την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων στους πεζοδρόμους, την τακτοποίηση των στεγάστρων των καταστημάτων και την επιδιόρθωση πλακών και ότι άλλου χρειαστεί.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, δεν θα υπάρξει ούτε μια μέρα από εδώ και πέρα που να μην κάνουν κάτι στο ιστορικό κέντρο. «Είναι ανάγκη για την πόλη μας το ιστορικό κέντρο να αναβαθμιστεί.  Ξεκινάω από εκεί που το άφησα το 2006. Θα επιδιορθωθούν τα πλακάκια, θα απαγορευτεί η κυκλοφορία εκεί που πρέπει, θα επεκταθούν οι πεζόδρομοι, θα είναι ένα ιστορικό κέντρο αντάξιο των προσδοκιών που έχουμε για να προσελκύσουμε τουρίστες και να φέρουμε τον κόσμο της κρουαζιέρας στον Πύργο. Χρειάζομαι την βοήθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας και την έχω. Η κ. Διονυσοπούλου είναι πάντα δίπλα μου και οι εργάτες του Δήμου κάνουν το καλύτερο. Δυστυχώς ο καλύτερος εργάτης ο Βασίλης ο Σαϊνης δοκιμάζεται έχει όμως άξιους αντικαταστάτες» είπε και πρόσθεσε ότι όλες οι εργασίες γίνονται «εκ των ενόντων» χωρίς να σπαταλούν ούτε ένα ευρώ.

lliatsis-periptero2

«Ζητάμε την κατανόηση και τη συμπαράσταση όλων των εμπλεκόμενων επιχειρηματιών διότι με την νέα κανονιστική που γρήγορα θα ψηφίσουμε- πιστεύω την ερχόμενη εβδομάδα-  θα τακτοποιηθεί το θέμα με τις τέντες, τα στέγαστρα με τις πάσης φύσεως αυθαιρεσίες, που έχουμε σε αυτό το χώρο.  Όπως οριστικά πλέον θα καταλάβουμε ότι σε αυτό το χώρο δεν μπορούν να κινούνται αυτοκίνητα, πέραν από τις ώρες και που έχουμε προσδιορίσει για τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων. Έτσι, και ο κόσμος θα ησυχάσει και δεν θα διατρέχει κανέναν κίνδυνο να κάνει την βόλτα του με τα παιδιά του και με την οικογένειά του. Επαναλαμβάνω λοιπόν, ότι ζητώ τη συμπαράσταση του κόσμου. Αν θέλουν μια πόλη όμορφη, μια πόλη που να τους ξεκουράζει δεν έχουν παρά να μας βοηθήσουν στις  λεπτομέρειες αυτού του αγώνα που κάνουμε».

Η προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας Αγγελική Διονυσοπούλου επισήμανε ότι με τη συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας απομάκρυναν το περίπτερο και θα συνεχίσουν με ότι άλλο χρειαστεί βάσει και των μελετών που έχουν για την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου και των διατηρητέων κτιρίων της πόλης ενώ δημοτικός υπάλληλος Βασίλης Αθανασόπουλος πρόσθεσε ότι οι εντολές που έχουν είναι να διορθώσουν τα όποια σφάλματα υπάρχουν, βελτιώνοντας έτσι την καθημερινότητα των πολιτών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος